Луцька «Волинь» спробує виграти західноукраїнське протистояння на Львівщині

10 Жовтня 2017, 18:36
Гравець «Волині» Юрій Романюк та його нещодавній партнер по команді, який нині виступає за «Рух» – Олександр Чепелюк 4450
Гравець «Волині» Юрій Романюк та його нещодавній партнер по команді, який нині виступає за «Рух» – Олександр Чепелюк

Після визначної перемоги над «Полтавою» підопічні Альберта Шахова намагатимуться повторити успіх у матчі проти сусідів по турнірній таблиці –винниківського «Руха».

Після дещо невдалої серії з чотирьох поєдинків без перемог «Хрестоносці» зуміли повернутися на переможний шлях: за хорошої гри вони зуміли привітати свого керманича з Днем народження упевненою «вікторією» – 2:0. Щоправда, розслаблятися після перемоги команді не можна – уже завтра у Винниках (не Олегах, естрадних підкорювачах українських сердець, а у містечку на Львівщині) лучани спробують нарешті здобути перший гостьовий успіх цього сезону.

«Рух», який лише минулого року отримав статус професійного клубу та одразу підвищився у класі до рангу Першої ліги, як і «Волинь», не зовсім упевнено розпочав чемпіонат. Утім, практично в одному темпі з командою Шахова підопічні Володимира Мазяра уже «вилізли» із зони вильоту нашого дивізіону, і зараз ділять з нами та «Миколаєвом» 11-13 місця у таблиці – в усіх трьох команд наразі по 15 очок. Сам же колектив зі Львівщини цього сезону є справжнім «Робіном Гудом» – команда уміє відбирати очки у лідерів, а нічия на полі «Геліоса» у попередньому турі стала для них п'ятим поспіль матчем без поразок.

Ще однією особливістю нашого суперника є наявність добре знайомих луцьким уболівальникам гравців. Так, ще на початку сезону з «Волині» до «Руха» перебрався півзахисник Олександр Чепелюк (на фото з Юрієм Романюком – уже колишнім одноклубником та другом), який у останніх матчах неодмінно з'являється на полі у стартовому складі. А екс-волинянин Віктор Хомченко, який залишив луцький клуб взимку 2016-го року, уже набрав непогану форму та зараз із чотирма забитими голами є найкращим бомбардиром команди Мазяра. Утім, в останньому матчі він, як і ще декілька основних гравців «Руху», не був присутній у заявці через пошкодження, тому й на завтрашній матч його поява на полі під питанням.

Свої проблеми і у Альберта Шахова: якщо Владислав Шаповал свою дискваліфікацію у матчі проти «Полтави» відбув, то через неприємний момент наприкінці тієї гри та червону картку у Винниках «Волинь» змушена буде шукати варіанти для заміни Андрію Ляшенку – одному з лідерів атаки нашої команди. З іншого боку, після «сухого» матчу трохи спокійніше за тил – Хвалицький, Никитюк та компанія минулої п'ятниці обійшлися без «пожеж» перед власними воротами.

Між собою команди зустрічалися лише раз: цього літа у товариському поєдинку «Рух» не залишив нашим хлопцям ніяких шансів – 3:0. Подейкують, що після цієї гри тоді ще керманич клубу Віталій Кварцяний добряче «пройшовся» по підопічних. Що ж, тепер на завжди заповненому стадіоні імені Богдана Маркевича «червоно-білим» доведеться «віддати боржок» конкурентам у турнірній таблиці. Адже у випадку поразки ми знову будемо дуже близькими до зони вильоту.

Гра відбудеться 11 жовтня. Початок – о 15 годині.

1
Турнірна таблиця
Турнірна таблиця

Читайте також: Луцьк сильніший за Полтаву: «Волинь» перериває смугу невдач у Першій лізі

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39