Над образливим дописом у справі Нестерука проти Поліщука проведуть експертизу

10 Жовтня 2017, 17:21
2564 Джерело: rbc.ua

Депутат Луцькради Петро Нестерук судиться із депутатом Ігорем Поліщуком через «наклепницький» допис у соцмережі.

Суд ухвалив провести експертизу, аби встановити, чи поширена Поліщуком інформація викладена у вигляді оціночного судження чи ствердження, – повідомляє ВолиньPost. Чергове засідання відбулося 10 жовтня.

Нагадаємо, депутат Ігор Поліщук на своїй сторінці у мережі Facebook 30 травня публічно звинуватив Петра Нестерука у торгівлі фальсифікатом, несплаті податків та обкраданні бюджету.

Нестерук натомість подав до суду, вимагаючи визнати інформацію недостовірною, спростувати її та сплатити йому 25 тисяч гривень моральних збитків.

Проте Поліщук тричі не з’являвся до суду, а на минулому засіданні суд взявся до розгляду справи. Представник Нестерука заявив, що у разі перемоги кошти віддасть на благодійність.

Під час засідання допитали свідка, а опісля переглянули відео із сесії 30 травня, де Нестерук запитував Поліщука стосовно допису, у якому той звинуватив його у порушенні закону.

Адвокат Нестерука Павло Черніка зауважив, що у Поліщука – вища юридична освіта, тож він чітко розумів, на які закони посилався. До того ж, відповідач сам визнавав, що публікував цей допис, у якому чітко прослідковують звинувачення негативного характеру, та аж ніяк не судження.

Представник Поліщука Святослав Туз подав клопотання про проведення судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи, аби встановити чи поширена Поліщуком інформація викладена у вигляді оціночного судження чи ствердження. Це, мовляв, можуть встановити лише експерти з Києва. Додатково просив на момент проведення експертизи припинити провадження.

Натомість адвокат позивача зауважив, що відповідну експертизу можуть провести й у Львові. Та, зважаючи на тривалий розгляд та відсутність сумнівів у формі викладення тексту, він просив клопотання відхилити.

Зрештою, суддя ухвалила задовольнити клопотання щодо проведення експертизи. Тож на час її проведення провадження зупинять. Експерти мають встановити два моменти: чи міститься у тексті негативна інформація про Нестерука та чи негативна інформація у тексті фактичним твердженням чи як оціночне судження.

Читайте також: Поліщук vs Нестерук: судова тяганина через пост у фейсбуці триває.

 

Коментарі
10 Жовтня 2017, 21:02
То вже Нестерук не буде шмурдяком торгувати
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром