Гаразджа: на базі табору «Сонячний» провели Чемпіонат Європи зі спортивного туризму

10 Жовтня 2017, 09:27
5742

17 команд з Литви, Білорусі, різних областей України – Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Полтавської, Херсонської, Рівненської, Львівської, Волинської, а також з міста Києва взяли участь у Міжнародних змаганнях та Чемпіонаті Європи зі спортивного туризму. 

Чемпіонат провели з 5 по 8 жовтня  на базі табору «Сонячний», що у селі Гаразджа Луцького району, інформує прес-служба Волинського ЦТСЕ.

Змагання були організовані Міжнародною Федерацією спортивного туризму, Федерацією спортивного туризму України, Українським державним центром туризму і краєзнавства та обласним Центром туризму, спорту та екскурсій.

Перші два дні відбувались особисті змагання, де спортсмени виборювали звання Чемпіона. Спочатку спортсмени змагались на короткій дистанції з пішохідного туризму, облаштованій на туристському полігоні табору. З перших хвилин було видно, що боротьба буде досить запеклою, адже спортсмени демонстрували дуже високий рівень спортивно-технічної підготовки як серед дітей, так і дорослих.

Результати учасників в турнірній таблиці визначали секунди. Лідерами першого дня змагань стали: серед юніорів – Трошин Андрій з Донецької області та волинська спортсменка Варинюк Софія, серед дорослих – Таланец Артем з Білорусі та Гевко Юлія з Донеччини.  

Наступного дня спортсмени долали 8-ми кілометровий комбінований туристський маршрут, який включав в себе як технічні етапи з туризму, так і завдання з орієнтування на місцевості. На цій дистанції кожен учасник мав можливість самостійно обрати для себе варіант руху. Результат залежав від кількості балів, набраних за виконання завдань та подолання етапів на маршруті. У цьому виді лідери серед дівчат та жінок не змінились – це Варинюк Софія з Волині та Гевко Юлія з Донеччини. Серед чоловіків перемогу здобув Тур Андрій з Донецької області, а серед юнаків – Гроза Єгор з Миколаєва.

Чемпіонами в особистому заліку за підсумками двох днів стали Тур Андрій та Гевко Юлія з Донецької області, Гроза Єгор з Миколаївської та Варинюк Софія з Волинської області.

Найскладнішими були змагання на дистанції командної «Смуги перешкод». Відмінну майстерність, технічну підготовку і тактичну дію команди на дистанції продемонстрували спортсмени Донецької, Миколаївської, Полтавської та Херсонської областей серед юніорів, а серед дорослих – команди Донецької області, Білорусі та Литви.

Результати змагань визначались окремо серед учасників Міжнародних змагань та Чемпіонату Європи, куди входили чотири команди від України – Волинська, Миколаївська, Полтавська та Херсонська області та по одній від Білорусі і Литви.

За результатами 3-денної боротьби переможцями Міжнародних змагань зі спортивного туризму серед юніорів стала команда «Азимут» Донецької області, друге місце посіли спортсмени Херсонської, а замкнули трійку лідерів туристи Миколаївської області. 

У Чемпіонаті Європи зі спортивного туризму І та ІІ місця серед юніорів посіли спортсмени з України – команди Херсонської та Миколаївської областей і ІІІ-ми стали представники Литовської Республіки. Серед дорослих перемогу здобула теж команда України – збірна Донецької області, на другу сходинку турнірної таблиці піднялись туристи Гродно Республіки Білорусь і третіми стали спортсмени з Литовської Республіки.

Переможці та призери отримали грамоти, дипломи від організаторів змагань, кубки та медалі, а також сувеніри від господарів змагань.

Як зазначали учасники в підсумку, змагання відбулись на високому рівні. У кожного залишились приємні враження від перебування на Волині. Керівники делегацій мали чудову нагоду обмінятись досвідом щодо підготовки спортсменів та організації подібних змагань в різних країнах. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром