Дмитро Добродомов у Луцьку: про третій Майдан, пенсійну реформу та олігархів

08 Жовтня 2017, 09:08
Лідер політичної партії «Народний контроль» Дмитро Добродомов 4628
Лідер політичної партії «Народний контроль» Дмитро Добродомов

Народний депутат, лідер політичної партії «Народний контроль» Дмитро Добродомов побував у нашому місті та розповів про своє бачення проблем в країні та відповів на наболілі питання лучан.

Відкрита зустріч із нардепом відбулася 6 жовтня у Палаці культури, на вулиці Богдана Хмельницького у рамках ряду зустрічей лідера політичної сили з громадянами, що проходять по всій Україні.

На початку зустрічі депутат висловив розуміння того, що треба шукати підтримку в людей і закликав до жвавого діалогу.



 

Луцьк і зведення політичних рахунків у місті

Посадовець насамперед наголосив на тих проблемах, які існують в Луцьку. За його словами, у місті дві політичні сили не можуть поділити між собою владу.

«Коли я сьогодні заїхав на два волинські підпримства: це «Луцькелектроранспорт» і «Луцьктепло», то було розуміння, що заблоковані рахунки, і працювати в комунальному підприємстві це жах… Я добре розумію, як це робиться і як зводяться політичні рахунки», – зазначив Добродомов.

Він також розповів, що директор луцького підприємства електротранспорту повідомила йому, що вони не можуть заплатити гроші своїм працівникам.

Значним недоліком у таких ситуаціях політик вважає відсутність міського голови: «В цей же час у вас нема міського голови. В кого піти запитати? У вас, здається, вже третій секретар міськради».

Проблеми підприємства «Луцькелектротранспорт», на його погляд, збурили бюджетні зміни.

«У вас їздять 70 % пільговиків. Вони мають на це право. Але завдяки цим змінам витрати на них поклали на ваш місцевий бюджет».

Лідер політичної партії «Народний контроль» Дмитро Добродомов і предмтавник партії у Луцьку Павло Данильчук
Лідер політичної партії «Народний контроль» Дмитро Добродомов і предмтавник партії у Луцьку Павло Данильчук

Посадовець насамперед наголосив на тих проблемах, які існують в Луцьку
Посадовець насамперед наголосив на тих проблемах, які існують в Луцьку

Про податки і олігахів

Чимало гостей у залі бідкались, що за 25 років в Україні так і не змінилася олігархічна система і є нерівномірність сплачування подаків.

На думку самого Дмитра Добродомова, ця тема є дуже глобальною. Він зазначив, що більшість в українському парламенті прямо підпорядковується олігархату, а прийняті закони у вигляді місцевого самоврядування у Донецькій та Луганській області називає антидержавними.

«В парламенті є можливо 60 адекватних людей, але цього недостатньо. Я все життя працював журналістом. Коли після Революції Гідності постало питання, що має бути перезавантажена влада, то я прекрасно розумів, хто такий Порошенко, Яценюк і всі, всі, всі. Це всі ті люди, які спаплюжили європейські цінності і привели Януковича до влади», – каже посадовець.

Дмитро Добродомов висловив свою думку про пенсійну реформу
Дмитро Добродомов висловив свою думку про пенсійну реформу

 

«Пенсійна реформа – геноцид і маніпуляція вищого гатунку»

Дмитро Добродомов жорстко розкритикував пенсійну реформу.

«Я вважаю пенсійну реформу геноцидом. Це маніпуляція вищого гатунку. Ні про яке збільшення пенсії мова не йде», – обурюється депутат.

За словами Добродомова, пенсії б і так збільшились, оскільки це проіндексовано в бюджеті. Натомість  ті, хто підуть «післязавтра» на пенсію, будуть отримувати не більше, а менше.

Він ваажає, що формула, яка поянює таку реформу, дуже проста. Зменшивши кількість пенсіонерів, які будуть отримувати ці гроші, збільшиться пенсія, що він вважає неприпустимим.

«Як можна викладачам чи тим, хто вчиться, зараховувати стаж тільки тим, хто на державній формі за державним замовленням. Це приблизно 15 % студентів. Тобто,  85 % не буде зараховано стаж. Якщо вони підуть в магістратуру, аспірантуру – це 10 років вилітає. Якщо 10 років, то вони взагалі в пенсійний фонд не потрапляють, а потрапляють в фонд соціального захисту з мінімальним прожитковим мінімумом», – пояснює свій погляд на пенсійну реформу депутат.

Запитання від лучанина
Запитання від лучанина

Дехто прийшов послуати депутата цілою сім’єю
Дехто прийшов послуати депутата цілою сім’єю

«Третій Майдан розірве нашу країну»

Час від часу із залу лунали палкі вигуки про необхідність збирати третій Майдан, робити ще одну революцію.

Нещодавно політик повернувся із Чернівців. Він розповів, що там кожен другий вже має румунський паспорт.

«На Закарпатті ж угорці  прямо говорять: «Це наша територія». Вони тільки цього й чекають. Я таких прикладів по країні можу навести дуже багато. Третій Майдан розірве нашу країну щонайменше на 5 частин», – говорить Добродомов.

Тож політик запевнив, що цю ситуацію потрібно врегульовувати мирно, так, щоб прийти до влади легітимно і з конкретними вимогами приїхати 17 жовтня у Київ.

Політик запевнив, що цю ситуацію потрібно врегульовувати мирно
Політик запевнив, що цю ситуацію потрібно врегульовувати мирно

Не заперечив він і своєї підтримки Саакашвілі і розповів, що робив з ним на кордоні.

«Ви думаєте, що я робив на кордоні з Саакашвілі? Я вважаю, що якщо об людину, двічі Президента країни, яку запросили робити реформи, яка знана в цьому світі влада може витерти ноги, скажіть, будь ласка, що вона може зробити з кожним із нас?», – запитав нардеп.

Він повідомив, що зустічався з лідерами демократичної опозиції, Саакашвілі, Тягнибоком, Гриценком і Тимошенко й говорив їм про важливість відкинути всі амбіції, вийти на єдиного кандидата і домовитись про те, як отримати більшість в парламенті.

«Потрібно змінити владу в особі всіх тих людей: починаючи від Авакова, Турчинова і всіх решти й отримати більшість в парламенті для того, щоб реалізувати задумане. Нам потрібен єдиний кандидат в президенти, який би безумовно вигравав Порошенку», – підсумував політик.

Звернення лучанки до депутата
Звернення лучанки до депутата

Присутні уважно слухають Дмитра Добродомова
Присутні уважно слухають Дмитра Добродомова

У депутата запитують про наболіле
У депутата запитують про наболіле

Лучанка звернулась до депутата зі зверненням, яке вже раніше надсилала йому
Лучанка звернулась до депутата зі зверненням, яке вже раніше надсилала йому

Дмитро Добродомов хоче вийти на єдиного кандидата від партії
Дмитро Добродомов хоче вийти на єдиного кандидата від партії

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром