У місті відкрили «теплу» виставку картин 70-річного художника

03 Жовтня 2017, 17:45
2951

У Луцьку відкрили виставку «Малярство» художника Віталія Мельника.

Презентація відбулась у вівторок, 3 жовтня, у нижньому залі Галереї мистецтв.

Чуттєві, серйозні та близькі до серця – саме так можна охарактеризувати картини Віталія. Кожна з них своєрідна, не схожа на інші та має свою історію.

Автор розповів, що має роботи, присвячені Помаранчевій революції, є ті, які з'явились до громадянської війни, малюнки внучки та просто роботи для спокійної душі.

На картинах художника можна побачити багату палітру кольорів, дрібні деталі і глибокі сенси. Здебільшого автор зображає природу, пори року, людей... Крім того, усі картини випромінюють домашній затишок та певну «теплоту».

На запитання, коли найчастіше приходить муза, митець відповів:

«Зазвичай, це пора – під ранок, я її довго виношую, а коли вже приходить час, виливаю на полотно. Малюю для себе, півгодини, годину, як коли. Тут представлені роботи різної техніки, я ними користуюсь. Раніше була майстерня, зараз немає, та й фарби дуже смердять – дружина свариться. Моя внучка має воскові фарби, то я в неї позичаю.

Це не перша виставка художника. За його словами, була також виставка «на століття дня народження Леніна», (сміється, – ред.) з нею подорожували по Луцьку, Бресті, Рівному, Коломиї.

70-річний Віталій зазначив, що картини, яку б він зміг виділити серед усіх інших ще немає, але на ній буде зображене свято.

Привітала Віталія із презентацією його дружина, яка також завітала на відкриття. Вона побажала натхнення та щоб це була не остання виставка його робіт.

Довідка: Віталій Мельник народився на Йордань 1947 року у місті Луцьку. Був серед першого випуску Луцької художньої школи, у класі незабутнього Петра Сензюка. З 1972 по 1977 навчався у Львівському державному інституті прикладного декоративного мистецтва, навчався техніці малювання на художньому склі. Зараз роботи художника знаходяться у багатьох приватних збірках закордоном. 












 

Коментарі
04 Жовтня 2017, 22:22
Молодець Віктор
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром