Поліція закликає лучан до добровільної здачі зброї

03 Жовтня 2017, 14:12
2203 Джерело: esfil.com.ua

На території області проводять місячник добровільної здачі зброї з 1 по 31 жовтня.

Про це повідомили на брифінгу у головному управлінні Національної поліції у Волинській області 3 жовтня.

Заступник начальника ГУНП у Волинській області Сергій Козак пояснив, що, як правило, місячник проводять двічі на рік з метою зменшення кількості нелегальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин, які знаходяться у людей, для того, щоб життя громадян зробити безпечнішими.

Здавати зброю потрібно територіальним підрозділам національної поліції у Волинській області. Громадян, які добровільно принесуть зброю, не притягуватимуть до кримінальної відповідальності.

Правоохоронці звернулися, зокрема, і до воїнів АТО, аби вони долучилися до цього місячника і здали зброю, яка незаконно  зберігається, або не зареєстрована належним чином.

«З 2014 року в Україні відбувається антитерористична операція, війна, і в зв’язку з цим незаконний обіг зброї є досить великим», – прокоментував Сергій Козак.

Т.в.о. заступника начальника ГУНП у Волинській області, начальник слідчого управління Максим Новицький пояснив, що незаконне зберігання вогнепальної зброї, патронів та іншого карається кримінальним кодексом. Тобто, якщо таку зброю виявлять у помешканнях громадян, то їх притягнуть до кримінальної відповідальності: позбавлення волі від 3 до 7 років. 

«Поліції важливий факт здачі зброї. Хтось, можливо, боїться і не хоче йти здавати, чи не довіряє органам, то ми готові дати телефон, аби якось домовитися про здачу зброї в іншому місці... Перед нами стоїть основне завдання вилучити зброю, а не притягнути до відповідальності людей», – зауважив Козак.

На брифінгу зазначили, що громадяни, які здаватимуть гладкоствольну зброю, мають можливість її перереєструвати.

Всю зброю, боєприпаси, вибухові речовини, які принесуть громадяни, передадуть на склад для зберігання.

Читайте також: Лучанин зберігав у квартирі автоматичну зброю

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром