«Поети – господарі міста», – організатори про фестиваль Meridian Lutsk

02 Жовтня 2017, 12:31
2405

Вже на цих вихідних до Луцька приїдуть провідні українські письменники та більше десяти відомих закордонних авторів.

Про особливості програми фестивалю, авторів, виступи та локації Meridian Lutsk говорили на прес-конференції у понеділок, 2 жовтня.

«На одній сцені можуть виступати метри і початківці. Ми хочемо прибрати величини, і залишити тільки творчість», - каже директорка міжнародного поетичного фестивалю Meridian Lutsk Елла Яцута.

За її словами, подія має на меті привернути увагу іноземних та всеукраїнських ЗМІ до Луцька, налагодити культурну комунікацію між містами України та Європи, а також дати можливість лучанам доторкнутися до кращих зразків сучасної зарубіжної літератури.

Організатори кажуть, що відповідно до придбаних квитків та питань, з якими найчастіше до них звертаються, найбільше чекають у Луцьку Сергія Жадана, Юрія Андруховича, Оксану Забужко та Юрія Іздрика. Натомість, про закордонних гостей лучани цікавляться менше.

«І хоч тут вони не дуже відомі, у своїх країнах це теж «андруховичі» та «забужко». І ми хочемо, аби лучани про них дізналися більше», - каже PR-менеджер фестивалю Ірина Полєтуха.

Окрім виступів письменників, організатори анонсували книжковий ярмарок, який проходитиме у Палаці культури всі три фестивальні дні. На ярмарку можна буде придбати книжкові новинки, презентовані на Форумі видавців у Львові.

Квитки на фестиваль можна придбати як на один, так і на три дні поспіль. Кожного дня буде мінімум один захід із вільним входом, на який можна буде потрапити без квитків.

«Meridian Czernowitz існує вже 8 років. За цей час більше 6 мільйонів німецькомовних громадян дізналися про Чернівці. Ми хочемо, аби і наше місто звучало у міжнародних контекстах, і готові бути першопрохідцями. Ми маємо, що показати. Питання в тому, чи готові лучани слухати», - кажуть організатори фестивалю.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром