Луцький двір: на Відродження-Сагайдачного вкрали «будинок» і не працюють ліфти

02 Жовтня 2017, 13:40
6649

У дворах на проспекті Відродження та вулиці Сайгайдачного крадуть дерев’яні дитячі будинки та не працюють ліфти у дев’ятиповерхівці.

Жителька одного з дворів Оксана розповіла журналістам Район.Луцьк, що на території дитячого майданчика вкрали будиночок для діток. Та й взагалі, що б жителі не зробили у дворі – невідомі особи привласнюють собі.

«У нас була хороша дерев’яна хатинка. Ми збиралися її вже вкопувати, облагороджувати, щоб дітки бавилися. Поки стояла занедбана, то ніхто не брав, а як тільки хлопці відремонтували, і мали вже фарбувати, то її не стало», – обурюється Оксана.





Жителька розповіла, що вони потім ходили і шукали той будиночок по інших дворах, і не знайшли ніде. Будинок був великий, тому без автомобіля тут не обійшлися. А от хтось вночі приїхав і забрав.

Та добре те, зауважує Оксана, що поставили гойдалки для діток, відремонтували дороги. Але зробили малий запас для машин, і трохи незручно паркуватися.






Мешканка Лідія
Мешканка Лідія

Мешканка див’ятиповерхівки Лідія поділилася з нами, що біля будинку молодь нищить гойдалки. І скільки не ремонтували, кошти вкладали, все одно ламають.

«І чоловік мій скільки лагодив, бо внуки теж маємо, і гроші теж давали, а толку? Навіть люди кажуть вже, щоб не ремонтували, бо марно», – зазначає жителька дворика.





Також вона розповіла, що будинку, у якому вона мешкає, вже 36 років. Він доволі старий, тому ліфти відключили. Крім того, відключення ліфту пов'язане з тим, що у нещодавно у ліфті на проспекті Молоді загинула молода жінка. Втім, мешканці вже збирають гроші на ремонт, хоча не всі хочуть здавати. А підніматися на поверхи батькам з колясками та людям похилого віку тяжко.







Ще однією глобальною проблемою у дворі є недоремонтована ділянка дороги. В основному її зробили, а частину на повороті залишили (біля дев’ятиповерхівки), і весь бруд, який стікає після дощу, потрапляє на відремонтований асфальт.

Пані Лідія зазначила, що з такими темпами новою дорога довго не залишиться.

«Дорогу мали доремонтувати, а в результаті нічого не роблять», – додав ще один житель двора – Віктор.

Житель двора Віктор
Житель двора Віктор



 

Анна МАНЮХІНА

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024