Логіка, швидкість та фортуна: як луцькі розумники збирали кубік рубіка на швидкість

01 Жовтня 2017, 13:23
3422

У Музеї технічного прогресу, що в «Адреналін Сіті» (Карбишева,1) відбулися змагання зі швидкісного складання кубика Рубіка – спідкубінгу. 

Це інтелектуальний вид спорту, а ще – цікаве захоплення, яке є чудовою альтернативою шкідливим звичкам і пропагує здоровий спосіб життя. 

У суботу, 30 вересня, змагалися 17 розумників, – пише «Таблоїд Волині».

Найцікавішою, найзагадковішою та найпопулярнішою з механічних головоломок є класичний кубик Рубіка. Саме його складали на швидкість учасники турніру. Видовище, як мінімум, незвичне. Коли за кілька десятків секунд підкорюють хитру головоломку, важко залишатися байдужим та приховувати подив від побаченого.




«Раніше я складав дуже швидко, але потім трохи не приділяв часу цьому, тому трохи втратив навики. Є багато алгоритмів складання Рубіка. Є й чимало методів, як можна скласти його. Вони залежать від стадії освоєння цієї гри. Наприклад, для тих, хто тільки вчиться. Також є швидкісні методи. Один із них – метод Фрідріха, у якому близько 130 формул. Можна вивчити всі, а можна – частину. Там описано, в якій послідовності які фігури із кольорів потрібно складати. Приблизно так», – поділився учасник турніру Назар Михалевич.





Загалом діти були натхненні самою ідеєю змагання – поспілкуватися у колі однодумців та показати своє захоплення. Залюбки ділилися враженнями та показували найдивовижніші варіації головоломки.

Стас не переймається тим, що на те, аби справитися із кубиком, витрачає вдвічі більше часу, ніж деякі інші учасники. Адже він точно знає, що це не кінцевий результат, та й сама участь у подібному конкурсі йому до вподоби. Хлопець планує вдосконалювати свої вміння, які набув протягом місяця.




Самі ж змагання ж закінчилися з такими результатами:

3 місце – Троцюк Антоній (20.87 с)
2 місце – Лазько Тарас (17.35 с)
1 місце – Царенко Роман (14.87 с)

Вітаємо переможців і бажаємо у майбутньому побити світовий рекорд, який за першою спробою становить 5.25 секунди!




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром