Театральний майдан: знайшли підозрілий пакунок

02 Липня 2015, 17:32
5236

На Театральному майдані перехожі виявили підозрілий об’єкт – білу коробку, перемотану чорним скотчем. 2 липня його знайшли неподалік Свято-Троїцького собору. За словами очевидців, коробку нібито викинули з мікроавтобуса. Станом на 16:54 на місці події з’явилися правоохоронці, які готуються оглянути об’єкт. Про це повідомляє Волинське агентство розслідувань

Станом на 17.21 Пакунок оглянули спеціалісти.

Журналістам Район.Луцьк вдалося знайти очевидицю, яка бачила хто і як підкинув той пакунок. Стежте за оновленнями!

Продавці книг, які перебували неподалік, бачили як чорна іномарка (достатньо велика, але ще не джип) під'їхала до лавочок (ті що зорієнтовані на вулицю Лесі Українки), через хвилин 5 машина від"їхала, а поблизу лавок перехожі помітили пакунок. 

Людей зацікавило - чому до коробки ніхто не підходить і викликали міліцію. Люди стверджують, що стався невеликий вибух. На щастя, ніхто не постраждав. 

За кілька хвилин на місце події прибула міліція, небезпечні місця огородили. 

На Театральному майдані наразі спокійно. 

Детальніше з місця події писало ІА Волинські новини:

Підозрілу коробку, яку виявили на Театральному майдані неподалік Свято-Троїцького собору, досліджували вибухотехніки.

Про виявлення підозрілого об’єкта повідомили сьогодні, 2 липня, приблизно о 16.30.

Як пояснив начальник сектору вибухотехнічної та пожежотехнічної експертизи НДКЦ при УМВС України у Волинській області Ігор Заболотний, на лінію 102 надійшло повідомлення про виявлення підозрілої коробки, тож за командою оперативно-чергового управління експерти виїхали на місце події. У результаті розвідки встановили, що там знаходиться підозрілий об’єкт у вигляді коробки.

Керівник групи спеціалістів-вибухотехніків прийняв рішення зруйнувати за допомогою гідроудару корпус коробки. Один зі спеціалістів підійшов до коробки та встановив, що корпус знешкоджений, всередині виявили муляж саморобного вибухового пристрою.

Для перестраховки об’єкт вирішили ще раз детально оглянути. Підтвердилася інформація про те, що це був лише муляж.

За станом на 17.30 вибухотехніки встановили, що у вигляді вибухової речовини у коробці був використаний папір, перемотаний скетчем. Також були наявні електричні провідники, що робило предмет схожим на справжню вибухівку.

Ігор Заболотний наголосив, що варто бути уважним до таких об’єктів, не забуваючи про те, яка ситуація нині в країні. З його слів, подібні виклики тепер здебільшого стосуються виявлення вибухонебезпечних предметів, які привозять на Волинь із зони проведення АТО.

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром