Як пройшла вегетаріанська вечірка у Луцьку

30 Вересня 2017, 17:01
2428 Джерело: ВолиньPost

Вечірка «Вегетаріанці в місті» відбулася у Луцьку. Окрім місцевих відвідувачів, до Луцька приїхали гості із Києва, аби поділитись своїм досвідом. Під час заходу люди розповідали, що спонукало їх відмовитися від м’яса, пригощались смаколиками та готували веганський торт.

Пройшла вечірка у п’ятницю, 29 вересня, у креативному просторі «Innerspace», повідомляє ВолиньPost.

Організатор заходу Марина Ткачова розповіла, що такий захід влаштовують вперше.

«Такого напрямку вечірка в нас вперше. До цього в нас з одним із сьогоднішніх гостей був майстер-клас, де він готував декілька страв. Сьогодні цей шеф-кухар Микита Верищака приїхав до нас з Києва. Він приготує десерт для сироїдів та розповість про те, як живеться вегетаріанцям в світі. На скільки це популярно чи модно», - зазначила Марина Ткачова.

Із відвідувачами спілкувались гості із Києва. Костянтин Столяров розповів про те, що таке сироїдство та як можна за допомогою нього очистити організм.

Ліана Гугулашвілі зазначила, що їжу потрібно готувати з любов’ю. Адже саме від цього залежить, якою вона вийде.

Микита Верищака розповідав про гастро-моду та про те, що вегетаріанство вже давно вийшло за межі моди. Хлопець зазначив, що він не їсть м’ясо сім років. На його вибір вплинуло багато факторів. Однак головний - цю любов до світу та природи.

«Є така неформальна «Організація вегетаріанства в Україні» і зараз хочемо створити організацію, в якій об’єднаємо шеф-кухарів українських, які готують вегетаріанські страви. Адже чим більше кухарів, тим більше їжі буде вегетаріанської», - розповів Микита.

Також він зазначив, що в реаліях української кухні вегетаріанцем бути легко.

«Це дуже просто. У нас є величезна кількість овочів та фруктів. Взимку є багато круп. Також багато сезонних овочів. У кожного сезону свої переваги», - додав він.



«Сьогодні з лучанами піднімав тему гастро моди. Як популяризується вегетаріанська кухня. І те, що вегетаріанство поза модою. І також розвіюю міфи, що вегетаріанство шкідливе для здоров’я. Адже в овочах та фруктах також є багато корисних властивостей», - зазначив Микита.

На завершення вечора він приготував для гостей заходу вегетаріанський торт, яким усіх пригощали.



 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром