Лучани здали понад чотири тисячі люмінесцентних ламп

28 Вересня 2017, 18:34
7333 Джерело: В городе

Школи, дитячі садочки, позашкільні навчальні заклади та заклади міського управління культури зібрали й здали люмінесцентні лампи, які містять токсичну ртуть.

Збір та передачу на демеркуризацію небезпечних токсичних відходів провели у четвер, 28 вересня, – йдеться на сайті Луцької міської ради.

Спільними зусиллями вдалося зібрати 4042 штуки ламп та 36 штук ртутних термометрів. 

Більшість підприємств, установ та організацій через триваліший термін використання, для освітлення приміщень віддають перевагу енергоощадним люмінесцентним лампам.

Поряд з цим такі лами маютої недоліки. Адже кожна люмінесцентна лампа містить пари ртуті від 1 до 70 міліграм.  Головна небезпека ртуті в тому, що, потрапивши до організму людини, вона залишається там на все життя, уражаючи при цьому центральну нервову систему, печінку, нирки, дихальні шляхи.

Протягом року у місті утворюється понад 30 тисяч  відпрацьованих люмінесцентних ламп на підприємствах різних форм власності.

Відпрацьовані люмінесцентні лампи належать до надзвичайно небезпечних відходів. 


 

Тож поводження з ними згідно із законодавством підлягає контролю зі сторони уповноважених органів державної виконавчої влади. Водночас, таким контролем охоплені лише суб’єкти господарювання – підприємства, установи та організації, фізичні особи-підприємці. 

Тож під час збору небезпечних відходів підтримали ініціативу  свідомих громадян, які отримали можливість здати відпрацьовані лампи та термометри разом з бюджетними установ.

Коментарі
29 Вересня 2017, 15:45
Так а де можна здати ?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром