«Не давайте коментарів каналу «Аверс»»​, – журналістка Станко

28 Вересня 2017, 08:21
2861

Відома журналістка Анастасія Станко порадила не давати коментарів «Аверсу», аби не стати героєм маніпулятивного матеріалу.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Зараз буде реклама. Я сподівалась до останнього, що мені не доведеться рекламувати луцький канал «Аверс». Але таки доведеться. Мені дуже неприємно, що цей канал спробував мене використати за всіма ознаками в маніпулятивному сюжеті про депутата Ігоря Лапіна, якого я знаю як командира 2 роти «Айдару» як «Золу», – йдеться у дописі.

За словами дівчини, все почалось з того, що до неї звернулись люди, які представились журналістами луцького каналу «Аверс». До того журналістка не чула жодного разу про цей канал. Їй сказали, що  роблять матеріал про волинських солдат, яких вона знімала у Стукаловій балці у 2014 році. 

«Я чесно думала, що це таки про добровольців «Айдару». І я навіть втішилась, бо особисто думаю, що «Айдар» має багато героїчних сторінок в своїй історії, і що незаслужено пам'ятають здебільшого не ці сторінки», – пише журналістка.

Читайте також«Аверс» бере коментарі в сепаратистів у пошуках компромату на Лапіна

«І от мене включили ці журналісти по скайпу. І після ввідного речення про Стукалову балку вони почали запитувати про мародерство в селі.
А коли нас в Стукалову балку проводив Maksym Kozub, то ми справді зустріли одного місцевого - одного!!!!, котрий нарікав на українських військових. І підозрював їх у мародерстві. І чесно кажучи жодного доказу цим його звинуваченням не було, були лише його слова в пустоту, бо збоку стояв Максим з Айдару, і я не можу передати просто, наскільки він був злий – на своїх побратимів – за те, що такі речі могли бути можливими. І всі, хто знають Макса, знають, наскільки це порядна людина», – веде далі Станко.

Це відео, з її слів, був опублікований у липні 2014 року, і більше до цього сюжету їй нема що додати. 

«І от ок – це вже не розмова про героїчне минуле волинських бійців «Айдару» – розумію я із запитань по скайпу, можливо це буде розмова про проблему з мародерством, про те, які права має людина зі зброєю на війні, а які обов'язки, і як це було на початку літа 2014, але знову розмова і не про це. Журналістка раптом запитує про депутата Лапіна, і чи депутат Игорь Александрович Лапин – мародер, і чи хтось казав, що він мародер. Але я не бачила в Стукаловій балці Лапіна, я бачила Лапіна лише на Металісті на передовій і з автоматом. 
Треба віддати належне, мій коментар не порізали, але в наступному сюжеті, котрий вийшов нині, мій коментар переповіли кхм... своїми словами. Тобто мене там взагалі нема)», – ділиться подробицями події Анастасія Станко.

Читайте також: «Айдар» грабував ваші будинки», – журналіст «Аверсу» до сепаратистів

«Тому мені дуже неприємно, коли мною намагаються зманіпулювати і використати мене в сюжеті, котрий має всі ознаки брудної заказухи. 
Тому я можу порадити всім тільки одне: не давайте коментарів каналу «Аверс», тому що є велика ймовірність, що давши інтерв'ю цьому каналу – ви можете стати героїнею матеріалу, що має всі ознаки замовного. 
Якщо хтось хоче зробити розслідування про Ігоря Лапіна, то розслідування так не робляться. Але вочевидь ніхто нічого не збирався розслідувати», – з обуренням підсумовує вона.

Нагадаємо, що  журналісти отримали запис телефонної розмови з головним редактором ТРК «Аверс» Юлією Циплюк, в якій вона просить сепаратистів допомогти їй довести, що «Айдар» - мародери. Також стало відомо, що  «Аверс» подав запит до екс-нардепа від Комуністичної партії та прихильника «ЛНР» Спиридона Кілінкарова.

Читайтк також: Колишній власник «Аверсу» назвав журналістів рабами Палиці

«Припиніть цей концерт. Ви не туди прийшли, ідіть до Палиці і говоріть із ним», – екс-гендиректор «Аверсу» до активістів

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром