Смуга перешкод та спортивне орієнтування: у центрі Луцька змагалися туристи

27 Вересня 2017, 19:35
8567

Близько 250 учасників віком від десяти до п’ятдесяти років змагалися за звання найкращого туриста.

Захід відбувся у середу, 27 вересня у центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

У цей день відзначають всесвітній день туризму.

«Це свято кожного, хто коли-небудь подорожував», - сказав на початку змагань директор обласного центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін.


Учасники мали пройти дві дистанції – смугу перешкод та спортивне орієнтування. Навпроти кожної дистанції на початку змагань сформувалися величезні черги.

Смуга складалася з 5 етапів. Спочатку учні перекладали жердину, і намагалися по ній пройти. Далі стрибали по шматках червоного килима. На цьому етапі робили найбільше помилок, оскільки шматки килиму, розкладені на зеленій траві, були майже непомітними.

Далі учасників чекали паралельні мотузки, де по нижній потрібно було йти, а за верхню триматися. Наступним етапом змагання стали натягнуті між деревами мотузки для вправи «підлаз-перелаз». Завершував дистанцію вертикальний маятник, де під тріумфальні вигуки учасників судді фіксували показники секундомірів.











Змагання зі спортивного орієнтування охоплювали велику частину парку. Учні на початку отримали карту, компас та своєрідний бланк, на якому робили помітки. Кожна карта нараховувала кілька контрольних пунктів. Залежно від віку учасників, пунктів на карті було більше чи менше. На кожному такому пункті стояв компостер, яким робили помітки.












Робота на обох дистанціях проходила одночасно. Коли учасник фінішував на одній локації, то одразу реєструвався на другій.

 Результати змагань обчислюватимуть окремо за кожен конкурс у кожній віковій групі. Нагородити планують більше 30 учасників. 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром