Волинський АТОвець, у якого згорів будинок, потребує допомоги

27 Вересня 2017, 17:30
1762

Багатодітна сім'я з села Березолуки Рожищенського району, у якої згорів будинок, потребує допомоги небайдужих людей.

Про це пише Район.Рожище.

Лишивши вдома дружину та маленьких діток, Сергій Катеринюк пішов служити на Схід. Але 18 грудня 2016 року міг бути трагічним днем для сім’ї Катеринюків. Сергій потрапив у засідку і був сильно пораненим.

«18 грудня ввечері на бойовій позиції під Старим Айдаром на Луганщині Катеринюк отримав від ворога чотири кулі… Хоча він був у бронежилеті, дві кулі пройшли на виліт в обох руках, одна прошила внутрішні органи та застрягла в хребті, а друга застрягла в грудях», - писала тоді про Сергія київська волонтерка Наталія Попова.

Молодий чоловік смутно пам'ятає як стікаючого кров'ю з поля бою, з під обстрілу його витягали командир Василь Лемець та побратим з позивним «Людоїд». Перша операція одразу, в польовому шпиталі. Пощастило неймовірно - оперував більше 10 годин в польових умовах сам Хоменко Ігор Петрович – головний хірург Міністерства оборони. Прийшов до тями боєць вже в літаку на Київ 19 грудня.

Боєць мріяв тільки про одне: одужати та побудувати добротний будинок для своєї сім'ї, виховувати малечу в мирі та щасті. Адже, в Сергія є великий життєвий приклад – батько Катеринюк Віктор Васильович, який разом з дружиною виховав і поставив на ноги 8 своїх і прийомних дітей!

У суботу, 23 вересня, в Катеринюків згорів їх дерев’яний будинок. З вогнем пішло все, що було нажите протягом життя. Благо нікого не було вдома, якраз пішли всі в гості до батьків.

Нині Сергій та Катерина з дітками мешкають в батьківській хаті. Зрозуміло, що двом великим сім’ям важко вміщатися в будинку, але як батько, так і син щиро кажуть: «Головне, що всі живі…».

Очільниця села Лілія Коцюбайло пригадує, коли зайнявся будинок, то зробити вже нічого не могли: спалахнув, як сірник. То й не дивно, будинок дерев’яний, просмолений.

Лілія Миколаївна вже клопотала за Катеринюків і в адміністрації, і в районній раді. Та як би там не було, таких коштів щоб купити інший будинок, ніхто не виділить. Одна надія на допомогу небайдужих громадян. Адже разом ми – сила!

Закликаємо всіх, хто може допомогти сім’ї Катеринюків, не стояти осторонь. Пожертвувавши на будинок для постраждалої сім’ї, навіть невеликі кошти, ви зробите благе діло!

Кошти можна перерахувати на картковий рахунок Приватбанку 5168 7573 1558 5465, виданий на ім’я Катеринюк Сергій Вікторович.









 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром