У Луцьку засудили чоловіка за сепаратистські пости у «Вконтакте»

25 Вересня 2017, 16:36
2481

В обласному центрі Волині засудили чоловіка, який через соціальну мережу «Вконтакте» розповсюджував матеріали, що містять публічні заклики до насильницького захоплення державної влади та до вчинення дій, з метою зміни меж території та державного кордону України.

Судове засідання відбулося в приміщенні Луцького міськрайонного суду, пише ІА Волинські новини.

Так, чоловік з лютого 2014 року по липень 2015 року, за допомогою спеціально створеного в соціальній мережі «Вконтакте» аккаунту «Владимир Якубовский» (https://vk.com/id237826439), розповсюджував матеріали, що містять публічні заклики до насильницького захоплення державної влади та до вчинення дій, з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Обвинувачений розмістив словосполучення - «ПОРА ВОЕВАТЬ!». Окрім того, у згаданій публікації міститься заклик до донських і кубанських казаків з проханням захистити Малоросію від «фашистов-бандеровцев», за контекстом - взяти участь у насильницьких діях, спрямованих на повалення державної влади.

Також чоловік опублікував словосполучення «ВЕРНЕМ ВСЕ НА СВОИ МЕСТА! ЛЯХУ - КРЕСЬІ ВСХОДНЬІЕ, МАДЯРУ ТРАНСКАРПАТИЮ, А МАМАЛЬІЖНИКУ - БУКОВИНУ», яким закликає повернути полякам Західну Україну, угорцям - Закарпаття, а румунцям - Чернівецьку область, тобто містить заклики до зміни меж території та державного кордону України.

Обвинувачений визнав свою вину та активно сприяв у розкритті злочину. Відтак, суд призначив покарання у виді позбавлення волі строком п’ять років, без конфіскації майна.

Коментарі
26 Вересня 2017, 05:18
І чо мовчим? Сцикотно? А чувак сидітиме за "неправильні" думки...
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром