Поліщук vs Нестерук: судова тяганина через пост у фейсбуці триває

23 Вересня 2017, 09:12
3416

Депутат Луцької міської ради Петро Нестерук судиться з депутатом Ігорем Поліщуком через допис у соціальній мережі Facebook.

Петро Нестерук подав позов до суду, аби захистити свою честь, гідність і ділову репутацію та відшкодувати моральну шкоду.

У п’ятницю, 22 вересня, до суду мали з'явитися три свідки з боку позивача Петра Нестерука і двоє свідків з боку відповідача – Ігоря Поліщука. Натомість, двоє не з'явилося з поважних причин.

Спочатку допитали свідків позивача, зокрема Олега Колісника, який співпрацює як підприємець із Петром Нестеруком.

«30 травня я побачив у Фейсбуці пост Поліщука, де він зазначив, що Нестерук є злочинцем і продає фальсифіковану продукцію і займається розкраданням бюджету. Через декілька днів зустрів Петра і запитав про цей пост. Він був дуже стурбований з цього приводу. Ця справа не є правдивою. Я вже працюю з його продукцією другий рік, і ніяких нарікань зі сторони клієнтів ніколи не було», – зазначив свідок.

Наступним допитали свідка Юрія Іваницького, який працює на фірмі «Полісся-Трейд»: відповідає за економічну безпеку фірми.

Читайте також: Підприємству «Полісся-Трейд» повернули вилучену горілку

«На сесії міської ради Поліщук привселюдно перед депутатами повторив усі звинувачення, які написав у дописі. Це, мабуть, і була та фабула, через яку Нестерук подав у суд для відстоювання своєї честі», – зауважив Юрій Іваницький.

Він теж вважає, що це була образа гідності депутата Нестерука.

Читайте також: «Вимагатиму офіційних вибачень», – Петро Нестерук про експертизу горілки зі складів ТОВ «Полісся-Трейд»

Свідок розповів, що на кожну партію продукції, яка поставляється з будь-якої точки України, а це більше тисячі найменувань продукції, є пакет відповідних документів. Тобто, ніяким «бадяжництвом», зміною хімічного складу продукції фірма не займається.

Фірму перевіряли неодноразово, штрафів фірма сплатила на суму 200 тис. грн, але через організаційні недоліки. До якості продукції, до документів на продукцію жодного разу ніяких претензій у контролюючих органів не було,  додав Юрій Іваницький. За його словами, Ігор Поліщук звинуватив Петра Нестерука «через певні політичні погляди».

Захисник Поліщука Святослав Туз запитав у свідка, чи ЗМІ коли-небудь висвітлювали інформацію про те, що ТОВ «Полісся-Трейд» торгує фальсифікованою горілкою.

На це Юрій Іваницький відповів: так, зокрема, телерадіокомпанією «Аверс» була здійснена контрольна закупка продукції «Полісся-Трейд». Журналісти «Аверсу» придбали горілку, зняли з неї акцизні марки і відправили на перевірку.

На фірмі ДФС проводила дуже серйозну перевірку, тривала вона 30 днів, перевіряли всю продукцію. Вилучень продукції в ході перевірки не було.

Опісля опитали свідка відповідача Наталію Поліщук, журналістку ТРК «Аверс». Свідок розповіла, що це вона зробила дві контрольні закупки горілки ТОВ «Полісся-Трейд» і отримала висновки. Журналістка заявила, що вона провела дослідження і подала результати у ДФС, але результатів служба не оприлюднила.

Зрештою, судове засідання перенесли на 10 жовтня у зв’язку з необхідністю допитати ще одного свідка, який не з’явився на суд через поважну причину. 

Читайте також: Поліщук не прийшов на третій суд щодо «наклепницького» допису в соцмережі

Коментарі
23 Вересня 2017, 12:38
На ліваку піднявся
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром