Потапова: відкрили меморіальну дошку атовцю Максиму Гринчишину

22 Вересня 2017, 14:46
3024

Меморіальну дошку учаснику АТО Максиму Гринчишину відкрили на стіні Луцького НВК школа №9.

Відкриття відбулося у п’ятницю, 22 вересня.

Через погану погоду захід провели у шкільному спортзалі. Присутніми були сім’я загиблого, побратими, активісти, представники влади та колишній однокласник героя.







Максим Гринчишин – загиблий офіцер, командир зенітно-ракетного взводу 1-го механізованого батальйону 72-ї бригади ЗСУ.

«Він був добровольцем. Він свідомо обрав шлях воїна. Не служивши до цього в армії, він зумів настільки попрацювати над собою, що став офіцером. Він робив свою роботу дуже добре», – каже про загиблого дівчина автовця, волонтер Любов Казмірчук.

Максим був учнем школи №9, на якій сьогодні висітиме вже друга меморіальна дошка. Однокласник Сергій Григоренко згадує Гринчишина як дуже веселу та енергійну людину.

«Я його запам’ятаю завжди з усмішкою і з такими прищуреними очима. Він був дуже допитливою людиною, нічому не йняв віри відразу. Любив докопуватися до суті речей. Був сміливим. Ми були друзями, любили ходити на природу, і в 10 класі міркували між собою, щоб якось зібратися і зимою переночувати в лісі. Ми все говорили-говорили, а Маким зібрався, поїхав і сам переночував у зимовому звірівському лісі.

Коли ми студентами були на заробітках в Італії, він купив стареньку «BMW» і проводив експеримент: наздоганяв фуру і йшов з нею практично впритул – перевіряв, чи це зменшить розхід пального», – згадує однокласника Сергій Григоренко.  

Лучанин загинув від кулі снайпера в Авдіївській промзоні у лютому цього року.  Посмертно нагороджений Орденом Богдана Хмельницького III ступеня. 




 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром