Охоронці Ігоря Палиці не пустили до облради депутата від «Солідарності»

22 Грудня 2015, 17:03
2942

Голову фракції БПП «Солідарність» Володимира Бондара невідомі люди не пропустили до приміщення Волинської обласної ради.

Про це він повідомив під час прес-конференції у вівторок, 22 грудня.

Інцидент стався близько 12:00. Чоловіки у формі без розпізнавальних знаків вимагали від Володимира Бондара документ, який підтвердив особу політика.

«Я йшов на засідання комісії при голові облради, де мали обговорювати бюджет, коли мене перепинили. Люди відмовилися сказати, хто вони і звідки, на яких підставах мене зупинили. У мене не було при собі депутатського посвідчення. Але наше законодавство цього й не вимагає. Тобто громадянам не обов’язково носили документи, які засвідчують особу», – розповів депутат.

Подібну ситуацію він вважає неприпустимою та прямим порушенням його громадянських прав. Політик зауважив, що молоді люди відмовилися назвати свої імена, хоча один із них згодом представився як Віктор Федорович Янукович.

Володимир Бондар не сумнівається, що невідомі чоловіки працюють саме на голову Волинської обласної ради Ігоря Палицю.  

«Лише з приходом Ігоря Петровича Палиці сталися такі безпрецедентні заходи безпеки, які обмежують права громадян, ЗМІ. Зрештою, вони обмежують доступ до 8-поверхової будівлі, де знаходяться органи влади, куди ідуть люди вирішувати якісь власні проблеми. Якщо депутат облради, голова фракції не може потрапити до приміщення, то чи зможе це зробити бабця, яка приїхала з далекого села?» – обурюється депутат.

Крім того,  Володимир Бондар переконаний, що лише голова облради може видати наказ на перебування цих невідомих осіб у адмінприміщенні, яке, до слова,перебуває  у комунальній власності.

Зрештою у ситуацію втрутився керівник КП «Управління будинком Волинської обласної ради» Віктор Талашко. Виявилося, що він також не знає молодих чоловіків, які влаштували депутатові перевірку документів.  

«На 20-й хвилині конфлікту я таки отримав змогу потрапити до приміщення. Також я викликав наряд патрульних поліцейських, адже це було пряме перешкоджання депутатській діяльності, тому я мав офіційно зафіксувати правопорушення», – розповів депутат.

За його словами, патруль прибув до облради, виклик зафіксували, після чого невідомі пішли з місця конфлікту.

«Заради справедливості маю зауважити, що хуліганських дій по відношенню до мене не було, мене не били, мені не хамили. Але мені здається, що люди, які прийшли сьогодні до влади, не до кінця розуміють, як має працювати представницький орган Волині. Я досі не розумію, за яким графіком працює голова обласної ради, коли депутати можуть зустрічатися з головою. Подібні ситуації не можуть повторюватися і мають бути прийняті якісь міри», – переконаний депутат.  

Володимир Бондар запевнив, що обов’язково напише звернення до прокуратури та порушуватиме це питання серед депутатів облради.  

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте. 

Коментарі
22 Грудня 2015, 20:43
До пупа мені та обласна рада, щоб туди їхати! Є на місці і в районах повно депутатів (в тому числі і від Солідарності), ми, бабці з села, їх обирали, то ж невже вони не вирішать мої проблеми???
23 Грудня 2015, 12:47
Бондар намагається вчергове пропіаритись. Хоча на стіні біля поста охорони висить інструкція в якій чітко прописаний пропускний режим........ Ой вибачте це сам "господь бог " завітав в облраду. Хтось намагається навести порядок, але таким як Налькович він зовсім не потрібен.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром