Попри заборону, небезпечний ліфт у Луцьку ввели в експлуатацію

21 Вересня 2017, 18:49
2506 Джерело: volyn24.com

Ліфт, в якому загинула молода лучанка, використовували без дозволу.

Про це повідомляє Управління Держпраці у Волинській області.

За інформацією Управління, термін дії дозволу на експлуатацію ліфта виданий Луцькій кооперативній житлово-експлуатаційній конторі № 8 закінчився у березні 2017 року.

Технічне обслуговування ліфта здійснювало ТОВ «Спеціалізоване ремонтно-будівельне управління «Волиньліфт» на підставі дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки, дійсного до 30 листопада 2019 року.

Спеціалісти ДП «Волинський експертно-технічний центр Держпраці» у жовтні 2016 року провели експертно-технічне обстеження ліфта, що експлуатується з 1979 року та надали негативний висновок з переліком недоліків, відображених у відомості дефектів, – інформують в Управлінні.

У серпні 2017 року ТОВ «Спеціалізоване ремонтно-будівельне управління «Волиньліфт» провело капітальний ремонт ліфта. Однак після ремонту та позачергового технічного огляду ліфта фахівцем ДП «Волинський експертно-технічний центр Держпраці» власник не отримав позитивний висновок і ввів ліфт в експлуатацію.

Слід зазначити, що рішення про введення ліфта в експлуатацію приймає власник на підставі позитивного висновку технічного огляду та за наявності дозволу на експлуатацію машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Жінці вже не можна було допомогти, – рятувальники про трагедію в луцькому ліфті.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром