У Луцьку просять позбавити «червоного патризана» звання «Почесний громадянин»

21 Вересня 2017, 11:33
2132

У Луцьку просять позбавити «червоного партизана» Антона Бринського звання «Почесний громадянин Луцька». 

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у четвер, 21 вересня, пише ВолиньPost.

Автори зареєстрованого колективного звернення кажуть, що Бринський проводив провокаційні та каральні операції проти українського народу. Через це він не має права бути в списку почесних жителів міста. 

«Прошу вас позбавити статусу «Почесний громадянин міста Луцька» голову райвиконкому Старої Ушиці (1926-1927), полковника ГРУ Генерального штабу Червоної армії партизана Антона Петровича Бринського. Адже, за інформацією з різних історіографічних джерел, загін Червоних партизанів на чолі з Бринським проводив провокаційні та каральні операції стосовно українського населення. За спогадами очевидців, 13 жовтня 1943 року його загін спалив село Стара Рафалівка, що на Рівненщині. В результаті цього загинуло 60 людей, серед них – і діти», – йдеться у петиції. 

Зважаючи на те, що українські закони засуджують радянський та націонал-соціалістичний режим, просять докласти вас усіх зусиль для того, аби в списку почесних громадян міста Луцька не було особи, яка вбивала українців в період Другої світової війни, а сьогодні слугує одним з елементів ворожої пропаганди.

«Пропоную розробити проект рішення, це вже буде на наступну сесію, та позбавити Антона Бринського звання «Почесний житель Луцька», – зазначив Микола Федік

Розробити проект рішення доручили юридичному департаменту Луцької міської ради.



 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром