Студія друку шрифтом Брайля представила книги на Книжковому Кураж Базарі та 24 Форумі видавців

19 Вересня 2017, 23:39
3658

У Києві та Львові презентували ункальні збірки віршів сучасних українських поетів «Почути» від студії друку шрифтом Брайля Braille Studio.

Презентація відбулась на Арт-заводі Платформа у Києві 16-17 вересня. Програма заходу насичена презентаціями книг, зустрічами з письменниками, спектаклями, відеопоезією, воркшопами, лекціями, майстер-класами та іншими цікавинками.

У перший день Книжкового Кураж Базару відбулася унікальна презентація збірки віршів сучасних українських поетів «Почути». Соціальний проект «Почути» – про людей і для людей. 


Збірка віршів, арт-бук «Почути» – це друкована версія проекту «Почути», доступна мовою оригіналу з перекладом шрифтом Брайля. Унікальна збірка віршів сучасних українських поетів, де кожен твір має посилання на відео, за яким автор читає власну лірику супроводжуючи жестовою мовою.

Феєричне поєднання слів у жестах, звуках, лініях і крапках наповнювало й креативну презентацію інклюзивного видання арт-бук, здійсненого видавництвом Бренд Бук Паблішінг та студією друку шрифтом Брайля Braille Studio. Для Braille Studio це перше тиражне видання кількістю 300 примірників. Сподіваємось, що таких цікавих проектів у студії друку шрифтом Брайля буде більше, бо ми завжди відкриті до творчої співпраці. 

Другого дня представники  Braille Studio розповідали відвідувачам заходу про  путівник «Україна для вас» та однойменний соціальний проект, який втілюють разом з банком ПУМБ та журналом L'Officiel Ukraine. Усі кошти від продажів книги передаються для придбання обладнання, що друкує шрифтом Брайля для студії друку шрифтом Брайля «Braille Studio». Придбати книгу можна тут: http://www.yakaboo.ua/ukraina-dlja-vas-najkraschi-marshruti… 



На 24-й Форумі видавців у Львові 14 вересня, в рамках VIII Львівського міжнародного бібліотечного форуму, під час студії «Бібліотечна інклюзія», що розгорнулася у Львівській обласній бібліотеці для дітей, координаторка проекту Юлія Сачук та редакторка «Braille Studio» Анна Серпутько разом з Українською бібліотечною Асоціацією представили унікальне видання – інклюзивну книгу для всіх «BrailleBook». У книзі зокрема можна прочитати  про шрифт Брайля і його творця, а також про інші спроби винайдення писемності для людей з глибокими порушеннями зору, ознайомитися з різними шрифтами візуально та на дотик.




 

Книга буде цікавою як для читачів, які не знайомі з особливостями сприймання інформації незрячими людьми на дотик, так і для тих, хто хоче поглибити свої уявлення про системи письма і читання для незрячих, якими користувалося й продовжує користуватися людство.

Останній розділ BrailleBook покликаний ознайомити читачів з реальними переживаннями і ставленням до шрифту Брайля людини, яка не лише пізнає світ за допомогою шрифту Брайля, але й навчає цього інших. Есе Анни Серпутько «The Whole World In Harmony Of Dots», вміщене в останньому розділі українською, у 2016 році було відзначене на Міжнародному конкурсі Європейським Союзом незрячих.


 

За результатами конкурсу, ім'я країни «Україна» вперше опинилося поряд з такими державами, як Польща, Великобританія, Румунія, Німеччина, Іспанія, Бельгія, Данія, Хорватія тощо. Пропонуємо вашій увазі уривок з унікальної книги BrailleBook.



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39