Депутати хочуть, щоб лучани більше фестивалили

21 Грудня 2015, 16:18
3799

Депутати міськради вважають, що у місті надто мало фестивалів, які цікаві для молоді та туристів.

На засіданні постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму у середу, 21 грудня, обговорили проблеми культурних заходів у місті.

Попри те, що Програма культурно-мистецьких заходів передбачає 930 тисяч гривень, депутати вважають, що користі з таких дійств не багато. Голова комісії Наталія Бунда розповіла, що за шість років своєї депутатської роботи постійно стикається з прийняттям культурної програми міста, але за всі ці роки нічого в ній не з’явилося. А ще на думку депутата, у місті надто мало фестивалів.

«Запитайте лучан, які фестивалі вони пам’ятають. Всі знають про Львів і Кам’янець-Подільський. З луцьких фестивалів можуть назвати хіба «Ніч у замку», і то його уже три роки не проводить. У нас немає фестивалів лицарських. Якщо порівняти, то Луцьк ніде не «вспливає», – зазначила голова комісії.

Окрім того, Наталія Бунда зауважила, що такі фестивалі – це хороша можливість залучати до міста туристів та інвесторів, тому не варто економити на заходах, якщо вони цікаві та корисні.

«Якби ви заклади 1,5– 2 мільйони гривень і там було б кілька масштабних фестивалів, я була б першою, хто лобіював би пропозицію виділити вам таку суму. Бо в іншому випадку ми залишимося просто обласним центром, з якого тікає молодь», – зауважила депутат.

На комісії вирішили, що кількість фестивалів у місті таки має зрости. Тому доручили управлінню культури укласти перелік фестивалів, які можна провести у Луцьку, аби кожної пори року у місті було на що подивитися. А представити свої напрацювання управління культури має вже у вівторок, 22 грудня, на бюджетній комісії.

«Серед фестивалів обов’язково має бути «Ніч у луцькому замку» та «Меч луцького замку». І пропоную вам подумати ще, які фестивалі варто провести, аби кожної пори року у нас було дійство», – зазначила Наталія Бунда.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром