«Повиносили все, навіть ікони», – замдиректора «Ініціалу» про виселення видавництва

18 Вересня 2017, 18:05
5610

Волинська єпархія УПЦ КП викинула речі і заблокувала двері видавництва «Ініціал». 

Нагадуємо, що семінаристи захопили приміщення видавництва «Ініціал». Про це стало відомо 18 вересня. Уранці працівники видавництва побачили, що їх речі виносять на заднє подвір'я собору, а вхідні двері заварили.

Книги, комп'ютери, столи, принтери, шафи, винесли та викинули просто неба. Представники видавництва говорять, що винесли все, навіть ікони.

Заступник директора «Ініціалу» Олександр Більчук стверджує, що оренда договору є дійсною і сьогодні, а чому їх виганяють, не може зрозуміти і досі.

«Практично відбулося захоплення майна. Заварили вхідні двері, а двері, які колись там були закладені цеглою, вони розбили і почали виносити наші речі. Все повиносили, навіть ікони», –  сказав Олександр Більчук.

Також були присутні представники спілки воїнів АТО, які відмовилися коментувати ситуацію.

Поліція, за словами Олександра Більчука, їхала на виклик більше години.

Як розповів екс-фінансовий директор Олег Хомутенко, покійний митрополит Луцький і Волинський Яків колись поставив умови керівнику «ініціалу», що якщо він доведе до ладу будинок, у якому знаходилося видавництво, то зможе лишитися там назавжди.

«Коли митрополит Яків помер і на його місце прийшов Михаїл, то він так і сказав, щоб ми лишили це місце», – зазначив Олег Хомутенко.

Юрист-консультант Волинської єпархії Юлія Спіріна  у свою чергу відмовилася коментувати ситуацію.


 

Коментарі
19 Вересня 2017, 01:01
Найголовніше, що це робить "правильна церква", тому освітлюватись і підніматись у ЗМІ це питання, щвидше за все, більше не буде...
19 Вересня 2017, 01:37
Собор теж в 1992 році захопили, пиляли замки на дверях і т.п.
19 Вересня 2017, 01:44
Ще дивніше випливає те, що козаки не захистили свого отамана "Волинського стрілецького братства". Чому не чергували, не несли вахту? Чи шаблі потупились, чи порох намок? А що там робили АТОвці?
19 Вересня 2017, 02:24
Да шо там робили атовцi? Вони тепера тiтушки?
19 Вересня 2017, 15:19
Чому ініціал має бути в приміщенях Собору,мало йому місця,Атовці майте гордість
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром