Суд над Володимиром Мігасом, який п’яним ледь не вбив хлопця, перенесли

18 Вересня 2017, 11:07
2870

Судове засідання в справі Володимира Мігаса, який 8 грудня 2016 року напідпитку збив на пішохідному переході в Луцьку 16-річного хлопця, вчергове перенесли, адже підзахисна сторона не може оформити нотаріально допомогу через тяжкий стан юнака. Тож потребує часу для оформлення опіки над хлопцем.

Про це стало відомо під час слухання справи в Луцькому міськрайонному суді 18 вересня, повідомляє ІА Волинські новини.

Нагадаємо, Володимир Мігас, перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп’яніння (3,05 проміле), здійснив наїзд на школяра на пішохідному переході на вулиці Дубнівській. Згодом винуватець ДТП вийшов із СІЗО під заставу у 275 тисяч гривень, а на черговому розгляді справи в суді заявив, що того дня не вживав алкоголь і їхав зі швидкістю 60 км/год.

Суд у цій справі декілька разів переносили через важкий стан школяра. Свого часу, після тривалого лікування в Луцькій дитячій клінічній лікарні потерпілого Владислава Андрушківа перевели у Львівській військовий госпіталь, де він продовжує боротися за своє життя.

Читайте також: «Я не зрозумів, що це і хто це», – винуватець резонансної ДТП розказав, як збив на переході хлопця

Так, під час засідання Володимир Мігас просив суд не обмежувати надалі його пересування Волинською областю, адже це утруднює йому ведення господарської діяльності. Як відзначив його адвокат, у цьому зацікавлена й потерпіла сторона, адже це дозволяє обвинуваченому надавати матеріальну допомогу хлопцю в лікуванні.

Суд задовольнив це клопотання, а також продовжив на два місяці заборону керувати транспортним засобом (до 31 листопада) обвинуваченим.

Читайте також: «Я побачила, як хлопчик летів в повітрі», – свідок по справі Мігаса

Адвокат Олександр Стасюк підзахисного виступив із клопотанням про відкладення судового засідання через стан здоров’я потерпілого. Як він розповів, оскільки стан Владислава Андрушківа досить тяжкий, і він фізично не може самостійно підписувати будь-які документи, для того, щоб встановити недієздатність чи обмежену дієздатність хлопця для призначення опіки над ним, необхідно провести відповідну експертизу, дату якої мають визначити 19 вересня.

У зв’язку із цим адвокат підзахисного, підкресливши, що головне в цій справі – відновлення здоров’я Владислава, просив відкласти судове засідання.

Наступний розгляд справи в суді має відбутися 23 жовтня о 10 годині.

Більше подробиць про суд у справі Мігаса читайте ТУТ.

Коментарі
19 Вересня 2017, 15:28
Треба обмежити право керуваня на все життя,провсе інше хай інші скажуть
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром