Як закривали «Мандрівний вішак»

18 Вересня 2017, 08:21
4482

На закритті «Мандрівного вішака» гості і господарі фестивалю обмінювалися подарунками.

Фестиваль театрів за межами театру «Мандрівний вішак» відбувався у Луцьку 15-17 вересня. Десять неформальних театральних колективів з міст України, а також із закордону, розважали, дивували, шокували та змушували плакати сотні лучан.

Завершили фест у приміщенні Волинського коледжу Національного університету харчивих технологій нагородженням учасників та волонтерів. Всім колективам вручили зроблені на замовлення світильники «Мандрівного вішака». Колективи, у свою чергу, також залишали подарунки господарям свята – театру-студії «Гармидер». Литовська настоянка на травах, київський торт, полтавська візитка та рівненський актор залишаться на пам’ять лучанам про театри-гості.





Подарунки дарували також суб’єктивні судді фесту, що були присутні всі три дні, та слідкували за роботою команд. Судді готували для театрів власні призи. Найчастіше прихильність «критиків» здобував Антон Романов з перформансом «Мапа ідентичності/Мова ворожнечі». Не залишилися осторонь суддів і інші колективи. Багато схвальних відгуків отримала також рівненська «Лабораторія сучасної драматургії та режисури» за трагікомедію «Академія сміху». Оцінили глядачі і роботу литовських театралів – драму «Маlыsh» , яка викликала сльози судді Олени Маланій. Увагу критиків привернули також актори з Ірану, що говорили про мир.


1

1





Приз глядацьких симпатій – книгу Бруно Шульца у перекладі Юрія Андруховича – отримав театр «Resursa» з Польщі за постановку «Кімната Якуба»


 

 

Коментарі
18 Вересня 2017, 17:38
Супер!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром