Центральний парк: батьки і діти змагалися у ліпленні вареників

18 Вересня 2017, 07:07
4156

Батьки з малечею взяли участь у змаганні зі швидкісного ліплення вареників на Фестивалі національної кухні.

Конкурс відбувся у Центральному парку Луцька 17 вересня.

Тут і справді панувала сімейна атмосфера, адже конкурси на фестивалі влаштували так, щоб зацікавити як дорослих, так і дітей.

Ліпили вареники на швидкість депутат Луцькради Петро Нестерук з донькою та сином, професор ЛНТУ Тарас Божидарнік з донькою, ведучий ранкового шоу «Ранок Нової Волині» Михайло Кузьмич і режисерка телешоу «Ранок Нової Волині» Вікторія Поліщук.

Перед початком конкурсу всім учасникам видали фартушки та рукавички, а також інгредієнти для майбутніх вареників. Самостійно замісивши тісто та зробивши з нього кружельця, учасники вкладали начинку із картоплі всередину, скріпивши краї тіста. Маленькі помічники особливо ретельно спостерігали за тим, аби надати естетичності вареникам, а батьки намагалися зробити це чимшвидше.

Найгарніші вареники приготувала Вікторія Поліщук, адже вона особливо ретельно оздоблювала краєчки вареників. Тарас Божидарнік та його донька розповіли, що ліпили не задля перемоги, а для душевної втіхи. І найголовніше, що кожен, хто ліпив вареники, вкладав частинку себе у цю справу.

У результаті перемогу отримав Петро Нестерук, зліпивши зі своїми дітками аж 18 вареників.

«Я прихильник здорового харчування, у багатьох наших традиціях спокушають саме їжею, і цей фестиваль не є винятком. Це вже не перший фестиваль, який ми влаштовуємо, тому я думаю, що будемо організовувати щось подібне щороку. Я бачу тут людей, які приходять сюди вже не перший рік, а отже, їх це цікавить», – сказав Петро Нестерук, який, до того ж, виступив спонсором Фестивалю національної кухні.

Людям, які були на заході, такий майстер-клас сподобався, адже в усіх конкурсах участь міг узяти будь-хто – як діти, так і батьки.

«Фестивалі подібного типу однозначно подобаються, тому що ми можемо побачити багато відомих волинян, ми можемо посмакувати найсмачніші страви української кухні, ми можемо зустрітися із друзями та непогано провести свій час», – сказала кореспонденту Район.Луцьк відвідувачка фестивалю Інна.

Нагадаємо, що Фестиваль національної кухні відбувся у Луцьку вже уп’яте.



















Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром