Луцька «Волинь» грає бойову нічию з «Інгульцем»

15 Вересня 2017, 20:29
3644

Забивши швидкий гол у ворота представників Кіровоградської області, наші футболісти не змогли втримати перемогу в поєдинку проти одного з лідерів Першої ліги чемпіонату України. 

Після приємної серії з трьох домашніх перемог поспіль минулого тижня гравці «Волині» нарешті взяли очки й у виїзному матчі проти «Миколаєва» (1:1). Утім, цього разу на підопічних Альберта Шахова чекав більш ніж серйозний суперник: перед початком звітного туру «Інгулець» перебував на третьому місці у турнірній таблиці, а у попередньому матчі гостьова команда каменя на камені не лишила від прямих конкурентів у боротьбі за підвищення у класі з харківського «Геліоса» (4:0). 

Утім, гра розпочалася якнайкраще для уболівальників луцької команди. Не встигли вони, як слід роздивитися склад своїх улюбленців та помітити відсутність на полі найкращого бомбардира чемпіонату Першої ліги на даний момент Олександра Акименка, як на табло напроти назви «Волині» загорілася «одиниця». Господарі «Авангарду» заробили право на штрафний удар з правого флангу, а після подачі Ярослава Кінаша м'яч упевнено «доскакав» до дальньої стійки - там свого шансу уже чекав капітан луцького клубу Владислав Шаповал, який відзначився своїм четвертим голом у сезоні - 1:0. 

Як не дивно, але надалі «Хрестоносці» з великим запасом упевненості стримували усі атакувальні потуги гостей, при цьому й самі могли претендувати на збільшення рахунку, адже на 24-й хвилині арбітр матчу не помітив гру рукою у виконанні захисника «Інгульця» у власному карному майданчику. Врешті-решт, на перерву команди пішли за впевненої та заслуженої переваги волинян у рахунку. 

З перших секунд другого тайму «коуч» гостей Сергій Лавриненко нарешті кинув у бій Олександра Мішуренка та свого головного нападника Олександра Акименка. Найкращому бомбардиру Першої ліги у цьому сезоні для результативної дії вистачило шести хвилин: після передачі партнера він відтіснив Юрія Романюка і з меж штрафного майданчика переграв Віталія Неділька – 1:1. Шоковий гол гостей (а до нього гравці у білій формі дуже жваво розпочали другий тайм) трохи «ошарашив» волинян, і за декілька хвилин вони «привезли» собі вільний удар з меж штрафного майданчика після того, як Неділько взяв до рук м'яч від власного гравця. Утім, дубль Акименку не дала зробити стіна з луцьких захисників. А уже за хвилину підопічні Шахова мали дякувати фортуні за те, що «кулястий» після вистрілу Владислава Клименка з-за меж штрафного майданчика влучив у поперечку – Неділько не дав опоненту добити м'яч у порожню рамку ціною пошкодження. 

У підсумку, цей сейв усе-таки змусив голкіпера «Волині» достроково піти з поля – замість нього вийшов Роман Жмурко. До кінця гри він встиг врятувати свою команду після удару Владислава Лупашка, а коли вже не дотягувався до удару Клименка з меж карної зони - виручила поперечина. Утім, перемогу в матчі могли виривати й «Хрестоносці» – на 83-й хвилині сольний прохід з правого флангу зі зміщенням до центру потужним вистрілом у ту ж поперечину завершив Юрій Романюк.

Як наслідок, переможний приз у вигляді надважливих трьох очок не дістався жодній з команд. Утім, як правильно відзначив колега по цеху Юрій Конкевич, ця гра була найкращою у сезоні за своїм змістом із тих, що відбувалися у Луцьку. А команда Альберта Шахова з 12-ма очками символічно залишається на 12-му місці у турнірній таблиці. Як мінімум до матчів конкурентів, які можуть навіть опустити нас назад до зони вильоту. 

У будь-якому випадку, напередодні виїзду до Харкова, де «червоно-білі» зустрінуться з «Геліосом», ця гра показала як позитивні моменти, так і ті, над якими молодій луцькій команді потрібно ще добряче попрацювати.

Волинь – Інгулець: 1:1 (Шаповал, 2 - Акименко, 52) 

Склад «Волині»: Неділько (Жмурко, 76) - Романюк, Марушка, Никитюк, Шаповал - Тетеренко, Медведь, Кінаш (Тимошенко, 73) - Дмитренко (Шандрук, 34), Ляшенко - Степанов (Ніч, 46).

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром