Повідомили деталі загибелі лучанки у ліфті

14 Вересня 2017, 20:39
13437

«То вниз падав, то вверх з дуже великою швидкістю», – мешканці будинку вже давно скаржились на роботу ліфта і пригадують подробиці нещодавньої трагедії у багатоповерхівці на вулиці Молоді.

Про це повідомляють Надзвичайні Новини.

Була шоста вечора. Катерина, як зазвичай, поверталася з роботи додому. Вона зайшла в під'їзд і викликала ліфт. А далі сталося непередбачуване.

«Вона подзвонила в домофон, мама їй подзвонила в двері і пройшло 15-20 хвилин, і дитини вдома немає. Всі почали виходити, питати. Хтось у ліфті застряг і почали відчиняти. Вони, я так зрозуміла, не відчинили, але побачили, що ноги вже там десь в кабіні самій лежали», – каже Карина, яка знала загиблу.

Дівчину затисло дверима і ліфт рвонув угору. Звільнитися зі смертельної пастки Катерині не вдалося.

Ліфт кілька метрів протягнув дівчину, зупинившись між другим та третім поверхами. Мешканці будинку спробували допомогти. Проте марно: довелося викликати рятувальників.

Надзвичайники розсунули кабіну і таки витягли Катерину, однак вона вже не дихала. Ліфт буквально задушив дівчину.

«Розповідали, що кабіна поїхала і так ніби її між кабіною і шахтою ліфта затисло», – розповідає Євген Деркач, який знав Катерину.

Читайте такожСоборності: «ніхто ліфт ремонтувати не буде, так само, як і жіночий душ в гуртожитку», – соцмережі

Катерина жила у квартирі на п'ятому поверсі. Її рідні досі не можуть відійти від шоку.

Мешканці будинку, в якому сталася трагедія на роботу підйомника скаржилися постійно. Він ніби жив власним життям, а почалося це після недавнього ремонту.

«Почали погано закриватися двері і він почав швидко дуже рухатись: то вниз падав, то вверх з дуже великою швидкістю», – говорить мешканка багатоповерхівки Галина.

Читайте також: Молоді: через несправність ліфта загинула молода жінка, – ЗМІ

На скарги людей ніхто не реагував. Уже після трагедії ліфт нарешті зупинили.

Зовсім нещодавно ліфт пройшов капітальний ремонт і з ним начебто все було гаразд.

«Зауважень, скарг до даного ліфта не було взагалі. Також був присутній уповноважений під'їзду, який підписував договір на укладення капітального ремонту вказаного ліфта. Що сприяло виходу з ладу з такими наслідками зараз, ще раз повторюся, сказати не можу», – коментує ситуацію заступник директора підприємства «Волиньліфт» Василь Стафійчук. 

Читайте такожУ більшої частини ліфтів закінчився граничний термін експлуатації

Розслідування проводить поліція. Кримінальне провадження вже відкрили. Однак підозрюваних у слідства поки нема.

«Мова йде про службову недбалість. Санкція статті, зокрема, передбачає від двох до п'яти років позбавлення волі», – зазначив речник поліції Волинської області Олег Плазовський.

Катерині було лише 28. Вона сама виховувала семирічну доньку, яка тепер залишилася сиротою.

Нагадаємо, що нещодавно на проспекті Молоді стався трагічний випадок: ліфт затиснув між другим і третім поверхами молоду жінку. Рятувальники, які прибули на місце події, фактично вже не мали можливості допомогти цій жінці – вона на цей момент вже була мертва. Загиблій було 28 років, у неї залишилася дочка, яка навчається у 2 класі.

Читайте такожУ багатоповерхівці на Молоді несподівано вимкнули ліфт

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром