Конякіна: фасад багатоповерхівки прикрасить логотип міста

14 Вересня 2017, 11:17
5916

У дев’ятиповерхівці на вулиці Конякіна, 29а у Луцьку розпочали роботи з термомодернізації. Невдовзі фасад будівлі прикрасять великим логотипом міста.

В ОСББ на Конякіна, 29а завершують підготовку до чергового опалювального сезону. Цього року тут встигли встановити індивідуальний тепловий пункт, тепловий лічильник та провести капітальний ремонт даху, пише «Четверта влада».

 Усі ці роботи обійшлися у понад 478 тисяч гривень. Важливо, що майже половина суми – 248 тисяч гривень – надійшла із державного бюджету за урядовою програмою безвідсоткового кредитування на енергоощадні заходи (понад 165 тисяч гривень) та бюджету Луцька по програмі сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (83 тисячі 700 гривень).

Мешканці будинку на Конякіна, 29а у Луцьку розуміють, що з кожним роком тарифи на опалення будуть лише рости, а розміри субсидій урізатимуться. Тому наприкінці літа тут розпочали і роботи з утеплення фасаду. ОСББ на Конякіна, 29а пішло шляхом їхніх сусідів на Федорова, 4 і також повністю термомодернізує будівлю.

По програмі відшкодування відсоткових ставок, яка успішно діє в Луцькій міській раді, будинок отримав від державного «Укргазбанку» 1 мільйон 268 тисяч гривень на утеплення. Окрім того, що мешканцям не доведеться виплачувати відсотки за цим кредитом (їх виплатять з міського бюджету), то ще й значну суму тіла кредиту поверне ОСББ Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження.


Так, наприклад, в будинку на Федорова, 4, де вже повністю завершили роботи з утеплення, Держагентство з енергоефективності та енергозбереження компенсувало ОСББ майже 825 тисяч гривень, що склало більше 35% загального кошторису робіт (2 мільйони 313 тисяч 216 гривень).


Роботи з утеплення фасаду на Конякіна, 29а розпочалися 28 серпня і, якщо сприятимуть погодні умови, то завершаться до кінця жовтня.

Минулого року будинок не мав ні теплового лічильника, ні індивідуального теплового пункту, фасад також не був утеплений, тож люди у січні платили за тарифом у 42,66 гривні за квадратний метр. Мешканці ж сусіднього будинку, маючи ІТП і тепловий лічильник, платили по 19,5 гривень за квадрат. Тепер же, із завершенням усіх термомодернізаційних робіт, на Конякіна, 29а також будуть суттєво економити на комунальних платежах.

 

Коментарі
14 Вересня 2017, 20:28
Довелось на власні очі бачити утеплення будинку в якому і проживаю. Коли на дворі погодні умови дозволяють робити утеплення то нікого з працівників нема, а коли сира погода то працюють на всю. І сам пан Давидюк не одноразово відхилявся на зборах , які було проведено для мешканців будинку ,щоб показати всі документи по ІТП, по ремонту даху і утепленню будинку. Ми є власниками наших квартир і повині знати за що ми платимо, а не всовувати нас у боргову яму. Кредити на 10 років. Сьогодні людина є, а завтра її може і не бути.Постає питання - хто буде платити за ті кредити. Пан Давидюк погшрожував нам, що буде подавати до суду і відберати квартири, за те що ми не будемо платити.Я проти таких кредитів.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром