Луцькі поліцейські склали присягу

19 Грудня 2015, 13:42
5771

Нова луцька поліція присягнула на вірність українському народу – церемонія присяги відбулася у суботу на День святого Миколая, 19 грудня.

На Театральному майданні ще до початку дійства у строю вишикувалися 165 поліцейських. Подивитися на присягу та привітати їх зібралося чимало городян і родичів правоохоронців. Матері, сестри, брати, не приховуючи хвилювання та гордості, чекали початку церемонії.

«Я пишаюся сином, він у мене командир роти. Дуже задоволена, що він вибрав для себе таку справу. З такими хлопцями Україні нічого боятися», – розповіла мама одного з поліцейських.

Самі ж поліцейські не показували хвилювання, зізнаються, що чекали довго на цей день.

«Я рада, що ми нарешті приймемо присягу, хвилююся звичайно, але ми цього чекали. У навчанні було важко, але натомість легко буде працювати», – поділилася поліціянт Наталія Жилка.

Відтак нові луцькі поліцейські урочисто присягнули «вірно служити українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, охороняти та поважати права та свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського».

Читайте також: Нові луцькі поліцейські: хто вони і як будуть навчатися

Привітав нових поліцейських заступник начальника Національної поліції України, почесний громадянин міста Луцька підполковник поліції Олександр Фацевич.

«Вітаю усіх з великим святом Миколая і з початком роботи нової патрульної поліції. Особовий склад патрульної поліції з вами. І ми готові виконувати завдання з охорони громадського порядку, допомагати вам та захищати вас. Ці хлопці сьогодні вночі і розпочнуть службу. Звертайтеся до них, але, у першу чергу, прошу вас всіх підтримати їх і допомогти їм. Для них це буде найбільша мотивація. Хлопці, я вами пишаюся, тепер ви повинні заслужити довіру громадян Луцька та його гостей. Ви кращі, ви – реформа. Громадяни міста, ось вона – реформа» – зазначив Олександр Фацевич.

До привітального слова долучився і голова Волинської державної адміністрації Володимир Гунчик.

«Україна впевнено продовжує втілювати реформи, відбудовуючи Збройні сили, органи місцевого самоврядування. Одна з найважливіших – реформа Міністерства внутрішніх справ. Ми бачимо на площі молодих людей, готових захищати мир і спокій на нашій Волинській землі. Хочу побажати вам гідно нести клятву, яку сьогодні ви дали перед лучанами», – побажав Гунчик.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що символічним є те, що нова поліція заступає на службу саме у День Миколая. Тож побажав, аби поліцейські з гідністю несли свою службу і чітко виконували накази свого начальника – лейтенанта Антона Цюцюру, який очолив патрульну поліцію Луцька.

«Хочу привітати всіх, хто стоїть у цьому почесному строю, з початком важливої справи – охорони громадського порядку, захисту, підтримки, допомоги нашому місту. Ви перейняли великі зобов’язання – охороняти порядок, допомагати лучанам. Дуже символічно, що якраз саме під передзвін нашого храму ми маємо можливість вітати вас. Ми покладаємо на вас велику надію», – розповів Микола Романюк.

Серед поліцейських, які присягнули на вірність народу, були присутні й ті, хто вже неодноразово проявляли героїзм у зоні АТО.

Після церемонії присяги усі поліцейські отримали іконки Святого Миколая, аби той допомагав їм нести нелегку службу в місті.


1

1












Більше фото з урочистого складання присяги дивіться згодом у фотогалереї Район.Луцьк.

Текст Софія СІЧКУН

Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
19 Грудня 2015, 16:19
Саме смішне фото - де Гунчик в пальто підсакандричений як попандопало! А копи молоді хороші - головне шоб не брали з нас гроші!!!
19 Грудня 2015, 23:17
Неужели такое может быть что не будут брать деньги,ведь вся система прогнившая,все дают и все берут
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром