«Я подав позов до суду, щоб захистити право громади Луцька мати чесну та відповідальну владу!», – Артем Запотоцький

07 Вересня 2017, 15:25
2951

Депутат Луцької міської ради подав позов до адміністративного суду через ситуацію, яка склалась з відкликанням депутатів-«тушок» після збору необхідної кількості підписів містян. 

Про це йдеться у дописі у спільноті Громадська ініціатива "Депутати, на вихід" у Facebook.

Сьогодні, 7 вересня, депутат міської ради та керівник громадської ініціативи «Депутати, на вихід» Артем Запотоцький подав позов до Волинського окружного адміністративного суду на незаконне рішення Луцької міської виборчої комісії щодо зупинки процесу відкликання п'ятьох депутатів-«тушок» Луцькради.

«Я подав позов до суду, щоб захистити право громади Луцька мати чесну та відповідальну владу!», – заявив він.

За словами обранця громади, весь час, поки йшла кампанія по відкликанню депутатів-«тушок», деякі ЗМІ, а саме – «Аверс» та «Волинські новини» – намагалися представити цей процес як політичне протистояння двох партій – «УКРОПу» та «Солідарності».

«Насправді це не так. – переконує Артем Запотоцький. – Це протистояння світоглядів. Це боротьба між честю та безчестям».

Зокрема, безчесним депутат вважає торгівлю депутатськими мандатами, обслуговування інтересів олігархів, захоплення влади у місті, «дерибан» землі і бюджету, напади на активістів, стеження за депутатами та залякування членів ТВК.

«Саме проти цього наша ініціатива. Саме проти цього поставили свої підписи тисячі лучан, законним правом яких знехтувала проУКРОПівська більшість в ТВК. Тому я йду до суду, щоб повернути людям право самим керувати своїм містом», – заявив Артем Запотоцький. 

Він пояснив, що судовий позов подається після майже двотижневої паузи, оскільки весь цей час був використаний для збору всіх необхідних доказів, які допоможуть отримати у суді позитивне рішення.

Зокрема, за словами Артема Запотоцького, за цей час активістам громадської ініціативи вдалося зібрати необхідні документи, які підтверджують, що всі, хто підписався за відкликання «тушок», є виборцями міста Луцька. Також в судовому процесі буде доведено, що проУКРОПівська більшість свідомо затягувала процес перевірки підписів, проігнорувала волю виборців та прийняла незаконне рішення.

Читайте також: Плівки «Варти порядку»: СБУ оприлюднила телефонні розмови Тиводара


 

Коментарі
07 Вересня 2017, 19:38
Артем Запотоцький ти молодець! Так тримати!!!!
08 Вересня 2017, 15:02
Якщо читаєш це/знай ми за тебе ми за правду,а вона завжди перемагала.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром