«Ігор Гузь намагався приховати хабар від Палиці», – активісти

04 Вересня 2017, 16:32
8235

Новий елітний позашляховик нардепа Ігора Гузя, який коштує 1,5 мільйона гривень, назвали хабарем, адже офіційні доходи Гузя не відповідають вартості автомобіля, який він отримав.

Про це повідомили активісти на сторінці Громадська ініціатива «Депутати, на вихід» у Facebook.

Нагадаємо, народний депутат Ігор Гузь змінив автомобіль на елітний позашляховик Land Rover Discovery Sport 2017 року випуску. До слова, згідно із декларацією, місячний заробіток нардепа становить трохи більше 13 тис грн.

Активні громадяни доводять, що за останні півроку нардеп став активно підтримувати «політичну позицію УКРОПу на Волині та голови Волинської обласної ради, місцевого олігарха Ігоря Палиці»:

«Минулого тижня волинські ЗМІ активно обговорювали нову автівку «відомого борця з корупцією» народного депутата України Ігоря Гузя. Причому обзавівся народний обранець не продуктом вітчизняного автопрому, а елітним позашляховиком Land Rover Discovery Sport 2017 року випуску вартістю 1,5 мільйона гривень. 
Час появи у Ігор Гузь нової автівки дивним чином збігся з часом, коли Гузь став активно підтримувати політичну позицію УКРОПу на Волині та голови Волинської обласної ради, місцевого олігарха Ігоря Палиці. Тобто за останні 6 місяців Ігор Гузь:

- Робить політичні заяви щодо виборів міського голови в м. Луцьку такі самі, як УКРОП;
- Виступає на брифінгу у Верховній раді по питанню виборів в Луцьку разом з УКРОПівкою Іриною Костанкевич;
- Разом з УКРОПом пише скарги в Нацполіцію на «нібито перешкоджання діяльності журналістів телеканалу «Аверс» (телеканалом володіє Палиця) працівниками одного з підприємств Луцька», яке належить опозиційному до УКРОПу депутату Нестеруку;
- Всупереч рішенню суду разом з УКРОПом називає «законним» відсторонення від посади секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко;
- Міняє членів Луцької міської виборчої комісії від «Народного фронту» та дає їм команду координувати свої дії з представниками УКРОПу, щоб запобігти відкликанню депутатів-«тушок»;
- На всіх заходах, організаторам яких виступає Гузь, висять рекламні банери фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та Інтернет-видання «Волинські новини», яке також є власністю Ігоря Палиці;
- Ну і, звичайно, не слід забувати, що Ігор Гузь не сходить з ефірів «Аверс» та сторінок «Волинських новин»», - йдеться у дописі.

Активісти зазначають, що таке авто нардеп міг отримати як подарунок від Ігора Палиці, а легалізувати його вирішив, оформивши на яку-небудь фірму і взяти в оренду.

Далі допис подаємо без змін та доповнень:

«Цілком зрозуміло, що Гузь отримав дорогу автівку в подарунок від Палиці. Але ж як її легалізувати, коли в тебе по декларації 158 762 тис грн. зарплати за рік (13,2 тис.грн. на місяць), 89 тис грн. заощаджень та 270 тис.грн. від продажу старого авто Huinday Sonata?

Записати на дружину вже не можна, бо Гузь розлучився. Записати на пенсіонерів батьків, які живуть на одну лише пенсію в селі Смідин – також не вийде. То що ж робити? 
І вирішив тоді Гузь всіх перехитрити – оформити авто на якусь фірму і просто взяти його в оренду. Але яка фірма на це піде? Хто погодиться взяти участь у явно корупційній схемі?

І тут на допомогу Гузю прийшов його старий друг Олексія Панасюка, власник підприємства ПП «Транс-Волинь». Свого часу вони разом були співзасновниками «Національного Альянсу». Олексій Панасюк працював помічником Гузя, коли той був депутатом Волинської обласної ради. Був водієм у дружини Гузя, коли та виконувала на Волині проект ООН. Також він обирався депутатом Луцької районної ради від партії «За Україну!». Пізніше разом із Гузем перейшов до «Фронту змін».

Отже, ПП «Транс-Волинь» купляє собі у власність позашляховик вартістю 1,5 мільйона гривень. Причому, за словами Панасюка, беруть авто в кредит, бо дохід фірми за 2016 рік склав лише 300 тис.грн., тому купляти автівку за нібито власні кошти фірми було б податковим самогубством. 
А далі Гузь та Панасюк уклали угоду на оренду автомобіля лише за 12 тис. грн. на місяць!!! Така більш ніж щедра оренда відразу викликає кілька запитань:

1. При зарплаті 13,2 тисячі гривень на місяць Гузь втрачає 12 тисяч на оренду авто. Тобто Гузь хоче, щоб люди повірили, що він заправляє позашляховик, харчується, купляє засоби гігієни та купляє одяг лише за 1200 гривень на місяць?

2. Гузь виправдовуючись заявив, що на оренду позашляховика він витрачає гроші не з зарплати, а з власних заощаджень, яких в нього аж 359 тисяч гривень. Тобто Гузь хоче, щоб люди повірили, що хтось при здоровому глузді, не маючи власної квартири, не маючи власного авто, буде витрачати останні заощадження на оренду елітного позашляховика? А чому б не купити якогось Пасата на бляхах за 5 тисяч євро, як це робить ледь не половина мешканців його виборчого округу?

3. Якщо Олексій Панасюк сказав правду і авто за 1,5 мільйона взяли в кредит, то щороку ПП «Транс-Волинь» має страхувати його, а це мінімум 6,5 тис. грн на місяць. Враховуючи відсоткові ставки, які сьогодні є на ринку кредитування, плюс вартість страховки – отримаємо щомісячно 18-20 тис.грн.. Тобто 12 тисяч гривень оренди від Гузя навіть не зможуть покрити всі витрати фірми. А, як всі знають, сенс бізнесу полягає не в тому, щоби навмисно отримувати збитки, а щоб мати прибуток. Тобто Олексій Панасюк в інтересах Гузя наносить фінансову шкоду власному підприємству? І робить це за покликом серця? І люди мають в це повірити?

4. Ринкову вартість оренди подібного автомобіля прорахувати неважко. В Україні працюють десятки компаній, які здають авто в оренду. Наприклад Toyota Prado від компанії-прокатчика Budget, яка приблизно в тому самому ціновому сегменті, що й Land Rover Discovery Sport, обійдеться орендареві в 2725 євро або 83 тисячі гривень на місяць. А Гузь платить лише 12 тисяч. Тобто щомісяця Народний депутат України Ігор Гузь незаконно збагачується на 71 тисячу!

А висновок такий – Ігоря Гузя підвела жага до коштовних речей. Він намагався приховати сліди свого злочину (а хабар – це злочин), але йому це не вдалося. Причина банальна – офіційній доходи Гузя не відповідають вартості автомобіля, який він отримав. Те, що це хабар – зрозуміло неозброєним оком для будь-якого громадянина. Цікаво, а чи буде це настільки ж очевидно для Національна поліція УкраїниГенеральна прокуратура України та НАБУ? От і перевіримо.

За пару днів наші активісти напишуть відповідне звернення до Національного антикорупційного бюро, Нацполіції та ГПУ з вимогою перевірити Ігоря Гузя на причетність до корупції».

Коментарі
04 Вересня 2017, 21:39
Бляха-муха, скажіть мені, чи ХТОСЬ, кому дають, не бере в цій країні хабарів?
05 Вересня 2017, 00:35
Здивуєшься, але таких багато.
05 Вересня 2017, 00:48
Так, можливо, ті ХТОСІ й беруть, тому, що їм дають, але якщо народний депутат з одного боку позиціонує себе таким зацєнтим борцем із корупцією, а з іншого виявляється звичайним баригою, то чи місце йому у народному представництві? Й реально, ним мають зайнятися спеціально навчені для боротьби з корупцією люди.
05 Вересня 2017, 16:31
Дві банди ділять Луцьк і Волинь, а посполиті стоять витріщивши очі. "А ми дивились та мовчали,. Та мовчки чухали чуби. Німії, подлії раби! "
05 Вересня 2017, 17:28
То все Лапін ніяк не заспокоїться зі звоїм бандитсько злочинним угрупуванням БУГ
05 Вересня 2017, 17:30
Цього Сашку Долару давно пора в стійло поставити
05 Вересня 2017, 20:11
А я йому повірила- був брехливим гусаком ним і остався
05 Вересня 2017, 20:16
Неправда- наш Ігор самий чесний!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром