Цукровий завод незабаром запустять: обіцяють, що смороду не буде

04 Вересня 2017, 13:28
3351

Гнідавський цукровий завод розпочне прийом сировини та повноцінну роботу вже у середині вересня. 

Про це стало відомо під час оперативної наради 4 вересня, інформує ВолиньPost

На нараді повідомили, що власники Гнідавського цукрового заводу підтримали ініціативу про виділення 10 тонн жому для родин, які мають по 3 корови. Він нагадав, що цьогоріч на території побудували біоетаноловий завод, який має працювати на мелясі. 

«Проблему, яка виникала при викиді відходів, вирішено», ‒ зауважив директор департаменту агропромислового розвитку ВОДА Юрій Горбенко. Справа в тому, що відповідні мелясні відходи, які раніше йшли на поля фільтрації, відтепер готові забирати та використовувати аграрії. 

Читайте також: За два тижні лучани скаржились на сморід «лише» п'ятдесят разів

Міністерство 31 серпня надало підприємству дозволи на викиди в атмосферу. Тож, із початку - середини вересня завод запрацює. В планах підприємства запустити з наступного року біогазову установку, аби забезпечити паливом та енергією увесь район. 

Надалі розглядають можливість відмовитися від полів фільтрації та побудувати перший в Україні безвідходний завод. Заступник голови ОДА Сергій Кошарук нагадав, що неприємний запах спричиняла суміш відходів на полях фільтрації та меляси. «Сьогодні ми чітко розуміємо, що відходи не будуть випадати на поля фільтрації, їх забиратимуть аграрії за планом», ‒ зауважив Кошарук.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром