Подих Середньовіччя у Луцькому Замку: лицарські бої та переможець

03 Вересня 2017, 20:49
5564

У Луцькому замку відбувся фестиваль середньовічного бою «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків».

У суботу, 2 вересня, пройшли змагання середньовічного бою. На змаганнях були представлені два клуба «Айна Бера» та «Путивль» (Київ). Однак  у клуб «Айна Бера» входять бійці з багатьох областей: Волинь, Житомирщина, Рівненщина, Київ, Херсон, є і хлопці з Донецька й Криму.

Фактично на змаганнях представлена еліта середньовічного історичного бою України.







Ведучим фестивалю був Олександр Шершун із Закарпаття.  

З вітальним словом на урочистому відкритті виступили голова управління Всеукраїнської федерації середньовічного бою Олексій Лялюшко, голова управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Катерина Теліпська, голова Молодіжного Центру Волині Захар Ткачук і голова Волинського осередку Всеукраїнської федерації середньовічного бою Сергій Ващук.

Всі вони побажали учасникам сили та перемоги.







Лучанам і гостям фестивалю представили учасників, які змагалися впродовж дня. І кожен мав можливість зробити світлину з елітою середньовічного бою.

Бійці боролися як у групових змаганнях («Меч-меч», «5vs5», «16vs16»), так і в індивідуальних («Щит-меч»).

Окрім ристалища, де проходили змагання, на території замку діяли й інші локації. Зокрема, гончарства та ковальства. Охочі мали можливість спробувати разом із майстром виготовити глиняний посуд. Окрім того, присутні могли й придбати його і багато чого іншого як сувеніри.

На території діяли різні фотозони, сфотографуватися могли навіть у середньовічних обладунках.






1

Також були локації, де всі могли спробувати себе у стрільбі з лука, так би мовити, мали можливість цілком безпечно підстрелити свого друга, родича та будь-кого іншого. І могли спробувати себе в боях.

Впродовж дня присутні мали можливість у будь-який час охолодитися, адже день, направду, видався спекотним. Пропонували «мохіто», квас, «сітро» та багато інших напоїв, а також морозиво.

Між боями для присутніх грав гурт «Бумеранг» і чоловіки на музичних інструментах. Кожен міг відчути справжність середньовічної музики.







За результатами середньовічних боїв, перемогу здобула команда з Луцька. Всі гучними оплесками вітали переможців.

А опісля присутні насолоджувалися файршоу.









1

1






























































 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром