«Дайте нам гарантію, що ринок не згорить», – міськрада не продовжила оренду землі облспоживспілці

30 Серпня 2017, 11:47
2894

Волинській обласній спілці споживчих товариств не поновили договір оренди землі на частині Центральному ринку, що ліворуч від основних павільйонів. 

Рішення прийняли на 30-їй сесії Луцької міської ради у середу, 30 серпня.

Депутати довго обговорювали питання ринку. А стурбовані підприємці навіть влаштували мітинг під міською радою.

Для того, аби відмовити спілці у оренді, є ряд причин. Головна з них, це – стан у якому знаходиться ринок, там дуже брудно, трапляються цілі купи сміття.

Одразу зносити металеві конструкції не будуть, планують спочатку обговорити це з підприємцями.

Протягом цього року міська рада буде думати що робити з цим місцем. Адже, ринок розташований поруч із культурною частиною старого міста Замком Любарта. А це – туризм, відвідувачі, великий наплив людей.

Крім того, на сесії пролунала позиція облаштувати на території ринку комунальні підприємства, які співпрацювали безпосередньо із владою, а не через Спілку споживчих товарів.

Говорилось, що підприємці платять Спілці 75 гривень за квадратний метр, а з цих коштів у державу йде набагато менше.

На сесії мали слово підприємці. Один з них, Євген Галас, висловив свою думку:

«На площі, де ви хочете облаштувати для туристів іноземців парковку, у нас стоїть 450 контейнерів. Ви хочете нас вигнати, але без погодження з нами. До нас ніхто не приходив, не радився. Я там стою 20 років, ми і платимо податки, і  годуємо сім’ї. Я хочу надіятись, що ви будете з нами. А ми будемо з вами.  Якщо ви приймете рішення проти нас, ми влаштуємо достроковий страйк, акт непокори чи як там ще».

А підприємець Тетяна Біскуп просила у депутатів гарантії що ринок не згорить.

Підприємці розійшлися ображеними рішенням міськради, а облспоживспілка відразу оголосила їм, що припиняє електропостачання і охорону цієї частини ринку.

 

Коментарі
30 Серпня 2017, 20:27
Потрібно було створити декілька ринків на ринку і працювати по субаренді-тоді чорт ногу зломить куди діваються гроші.Хто відповідальний.І хто директор.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром