У Луцьку збирають підписи проти хостелу в Луцькій тюрмі

29 Серпня 2017, 17:19
2164

Громадське формування «Самооборона Волині» збирає підписи лучан, яким не байдужа історія Волині та її культурна спадщина.

Про це йдеться на сторінці громадського формування у Facebook.

Учасники ГФ підготували відкрите звернення до митрополита Луцького і Волинського Михаїла, а його копії – директору Українського інституту національної пам’яті Володимиру В’ятровичу та голові Волинської ОДА Володимиру Гунчику.

«Ми, самооборонівці, та всі, що нижче підписалися, звертаємося до владики Михаїла. Нам стало відомо із засобів масової інформації, що у відомому в Луцьку Монастирі бригідок, який у часи Другої світової війни був тюрмою НКВС, ваша Єпархія має намір облаштувати хостел для туристів із оформленням у рядянсько-військовому стилі органів НКВС - убивць українського народу.

Нагадаємо, що саме тут в часи кривавої війни відбувся розстріл тисяч в’язнів - волинян, наших предків, тіла яких до сьогодні розкопують у Старому місті Луцька, зокрема на території монастиря. Вважаємо, що розташування хостелу в такому стилі та ведення тут бізнесу у такому форматі є нічим іншим, як наругою над нашою історією та пам’яттю про усіх вбитих тут людей. Закликаємо вас не робити бізнес на крові наших предків. Трагічна історія Луцької тюрми - це об’єкт вшанування пам’яті та усвідомлення кривавих часів ХХ століття.

Ми маємо пам’ятати нашу історію і робити все, щоб не повторювати її помилок. І церква має бути прикладом нам у цьому. Хостел в такому форматі не може бути атракцією та місцем для розваг туристів. 

Давайте шанувати пам’ять загиблих у часи Другої світової війни і не перетворювати це у атракцію та бізнес, який в даному випадку є нічим іншим як наругою над нашою власною історією», - йдеться у зверненні.

Усіх охочих підписатися під зверненням просять телефонувати до самооборонівця Сергія Рижкова за номером 0506617373.

Коментарі
30 Серпня 2017, 20:59
Не твоє собаче діло.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром