Центральний ринок: чи продовжать договір оренди

29 Серпня 2017, 16:29
2310

Депутати Луцької міської ради хочуть забрати частину землі у облспоживспілки на Центральному ринку, щоб облаштувати парковку для туристичних автобусів за грантові кошти.

Натомість підприємці хочуть продовжити договір оренди земельної ділянки між облспоживспілкою та Луцькою міською радою та скаржаться на те, що не було ніяких громадських обговорень та міська рада їх просто не чує, пише ВолиньPost

Палке обговорення «болючого» земельного питання відбулося під час зустрічі владців, підприємців та представників облспоживспілки у вівторок, 29 серпня. 

Як відомо, на сесію міської ради, яка відбудеться 30 серпня, виносять питання щодо продовження договору на оренду землі облспоживспілці на Центральному ринку.

У мерії повідомили, що існує домовленість щодо виділення грантових коштів на облаштування парковки для автобусів. Таким чином міська рада хоче розширити туристичні можливості міста. 

Також під час зустрічі депутати пропонували заступнику директора облспоживспілки Володимиру Горгуту побудувати торговельний комплекс на цій ділянці, який не буде псувати вид Старого міста. 

Іншу земельну ділянку на Центральному ринку готові здати в оренду лише на півроку. 

Натомість підприємці принесли своє опитування, яке проводили 3 дні – 24-26 серпня. Вони зібрали 3,5 тисячі підписів лучан, які вимагають продовжити оренду для підприємців. 

Обговорювали і прибирання біля ринку, адже владці «закидають» підприємцям, що «вони нічого не роблять для ринку». Натомість підприємці зауважують, що не можуть навести лад і вкладати кошти, якщо немає впевненості в продовженні оренди. 

Депутати пропонували підприємцям «переїхати» на ділянку, що облаштована для торгівлі на ДПЗ. Останні ж кажуть, що туди ніхто не буде їздити і орендна плата там досить висока. 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром