Лучанка завершила Кубок світу з маунтинбайку черговим подіумом

29 Серпня 2017, 11:21
3279

Уже у якості володаря цьогорічного Кубка світу Яна Беломоіна проїхала другою на етапі змагань у Італії та показала відмінну готовність до майбутнього чемпіонату світу. 

Ще на початку серпня луцька спортсменка тріумфувала на п'ятому етапі Кубка світу з крос-кантрі маунтинбайку у канадському Мон-Сен Анне. Та перемога забезпечила Яні першість у загальному заліку змагань, тож на останньому заїзді у Валь ді Соле (Італія) Беломоїна могла б і не брати участь.

Утім, луцька велогонщиця не лише стартувала на італійському етапі, а й стала другою. Лише 20 секунд їй не вистачило для того, аби випередити дворазову переможницю Кубка світу – швейцарську спортсменку Йоланду Нефф. Утім, і друге місце та п'ятий п'єдестал пошани у шести етапах Кубка світу тільки підкреслили ідеальну та беззаперечну перемогу Яни Беломоіної у загальному заліку змагань. Срібну призерку Кубка світу – польську велогонщицю Майю Влощовську – українка випередила на 580 очок, а третю – Анніку Лангвад з Данії – на 608. 

Така ж беззаперечна першість у Яни і в оновленому вчора світовому жіночому рейтингу крос-кантрі маунтинбайку. Там Беломоіна лідирує з фантастичним показником у 2540 балів. Для порівняння – у найближчої переслідувачки – Йоланди Нефф – 1748 очок. 

Таким чином, цього року Яна Беломоіна вдало штурмувала Кубок світу, чемпіонат Європи та чемпіонат України. До ідеального сезону залишився один крок - чемпіонат світу, який відбудеться 5-10 вересня у австралійському Кейрнсі. Залишається тільки побажати, аби фінішну стрічку на "зеленому континенті" першою перетнула саме наша велозірка.

1

1

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром