У Луцьку пройшов командний Чемпіонат України зі стронгмену

29 Серпня 2017, 11:07
2839

Величезні металеві труби і колеса, важкі гирі, перетягування платформи з автомобілем і кабіною вантажівки, – відбувся Луцький командний Чемпіонат зі стронгмену 2017.

Про це інформує канал Сфера-ТВ у Facebook.

«Цей турнір ми запланували ще наприкінці року. Це фактично підсумковий турнір сезону, і він престижний серед спортсменів, адже тут велика відповідальність не лише за себе,  а й за всю команду. Приємно, що в Луцьку вдалося його провести», – зауважив голова «Волинської федерації стронгмену» Валерій Пельц.

Участь в чемпіонаті взяли шість команд з різних міст України. Кожна з них складалася з чотирьох спортсменів.

Аби вибороти перемогу, «стронгмени» взяли участь у шести змаганнях: тягнули вантажівку масою вісім тонн, проходили естафети «Суперйок», «Дамбл» і «Прогулянку фермера», де силачам потрібно було нести вагу по 140 кг у кожній руці, пройшовши дистанцію 20 метрів чотири рази.

Також видовищним був конкурс на перекидання понад трьохсоткілограмового «пальця» на найбільшу кількість разів за відведений час.

Головним рефері у командному чемпіонаті України був володар титулу «Найсильніша людина планети», заслужений майстер спорту України Василь Вірастюк. Він розповідає, що команд на змаганнях могло бути більше, проте не всі області України зібрали потрібну кількість учасників.

«Є в областях дуже хороші індивідуальні спортсмени, але, на жаль, не можливо зібрати команду з чотирьох людей», – прокоментував Василь Вірастюк.

До речі, волинська команда теж не брала участі в чемпіонаті. Проте депутат Луцької міської ради Петро Нестерук, під патронатом якого і проходили змагання, запевняє, що наступного року такі «стронгмени» обов’язково будуть. Більше того, готовий особисто їх підтримати.

«У нас є хороші сильні хлопці, і я впевнений, що вони можуть показати результати не гірші, ніж тут показують професіонали. На наступний рік, думаю, що ми все ж таки згуртуємося. Я готовий підтримувати повністю, аби тут проходили змагання. І, звісно, якщо ж будуть наші спортсмени, то буду тихенько збоку вболівати за нашу команду», – запевнив Петро Нестерук.

У Луцьку є, справді, сильні хлопці, які довели, що не гірші за «стронгменів». Йдеться про конкурс «Прогулянка фермера» для вболівальників, де кожен охочий зміг спробувати свої сили, пронісши до пункту призначення спеціальні снаряди вагою по 100 кг кожен. Переможцем змагання став співвласник мережі спортивних клубів «Plaza» Василь Петрищак.

Останнім випробуванням для «стронгменів» стала тяга платформи з легковим авто вагою 500 кг. В результаті третій рік поспіль перемогу здобула львівська команда. Другі і треті місця дісталися командам із Чернівців і  Львівської області. 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39