Шість команд, 24 атлети, трактор і Вірастюк: у Луцьку змагалися найсильніші чоловіки України

26 Серпня 2017, 14:24
4681

24 атлети з усієї України боролися за звання найсильнішої команди у п’ятницю, 25 серпня, в центрі Луцька.

Уже вдруге відбувся командний чемпіонат України зі стронгмену. Цього року учасниками стали 6 команд, які представили на змаганнях міста Львів, Київ, Чернівці та Івано-Франківськ, а також Львівську та Київську області. Головним рефері став заслужений майстер спорту України, володар титулу «Найсильніша людина планети» Василь Вірастюк. Організатори – Федерація стронгмену України і Громадська організація «Volfest». Змагання відбулися за підтримки депутата Луцької міської ради Петра Нестерука.

Чотири атлети з кожної команди виконували різні завдання. Почали турнір командним тягненням вантажівки вагою 8 тонн.

Далі були естафети, в яких атлети по черзі проходили певний відрізок дистанції. Завдання були не з легких. У першій естафеті богатирі тягнули супер Йок (у народі – коромисло) вагою 380 кілограм, несли 170-кілокрамовий щит, 5 разів перекидали величезне резинове колесо, несли на собі 330-кілограмовий «колодязь». Цікаво, що в разі, якщо один спортсмен ви міг виконати вправу, його оперативно заміняв наступний. Дуже злагоджено команди закінчували дистанції.

Друга естафета відбувалася у послідовності: дамбл 75 кг + дамбл 85 кг + аксель 120 кг + аксель 130 кг+ лог 140 кг + лог 150 кг. Не всі команди дійшли до кінця естафети, адже підняту над собою вагу довелося потримати і «закріпити».

Цікавою також була «прогулянка фермера». В кожній руці спортсменів були «сумки» вагою по 140 кілограм. Потрібно було 4 рази пронести цю ношу на дистанції 20 метрів. Ведучі жартували, що приблизно так само в ці дні виглядають волиняни, які збирають щедрий урожай картоплі та носять її в мішках. Хто знає, може, колись змагання богатирів таки проведуть за носінням картоплі чи тягенням трактора на полі.

Після естафети побути фермерами та пронести «сумки» сумарною вагою 200 кілограм змогли глядачі. Із завданням найкраще впорався тренер клубу «Plaza» Василь Петрищак.

Далі спортсмени перекидали «палець» вагою понад 100 кілограмів.

Найтравматичнішою вправою виявилося піднімання платформи з легковим автомобілем. Двоє спортсменів травмували ступні, тому їхнім командам довелося супроводжувати їх під оплески підтримки від публіки.

Завершили турнір спільним показовим тягненням 12-тонного трактора, що знову наштовхує на думку змінити локацію наступних змагань на менш урбаністичну і зробити корисну справу для розвитку аграрного сектору України.

У перервах між завданнями ведучі розігрували призи від спонсорів. Глядачі змогли взяти участь у конкурсах та виграти цінні подарунки.

Перемогу в командному турнірі втретє поспіль здобули львів’яни, на другому місці опинилася команда Чернівців, почесне третє місце зайняла команда Львівської області. 
Нагородили переможців співорганізатор Петро Нестерук, головний рефері Василь Вірастюк та голова Федерації стронгмену Волині Валерій Пельц.








































 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром