Вересневе: лучани співали, танцювали, ходили по склу та робили акробатичні трюки

25 Серпня 2017, 12:22
3415

Святковий концерт до Дня Незалежності пройшов 24 серпня у будинку культури району Вересневе.

Південна околиця міста. Жителі мікрорайону приходять до місцевого будинку культури, аби долучитись до всеукраїнського святкування Дня Незалежності України. 

Аквагрим, квіти з кульок, фотосесія на фоні плакату «Я – українка» – на вулиці, а перед входом у зал показували, як ліпити фігурки з глини.

У залі – аншлаг. Вільних місць майже не лишилося. 

Ми – діти України 

Школярі та школярки розпочали концерт із патріотичних пісень. Хтось співав, інші – танцювали. У залі сидять і батьки з дітьми. Останні голосними вигуками підтримують тих, хто виступає. 

Українські народні 

Продовжила концертну програму народна аматорська хорова капела «Дзвони Холмщини». Керівник – Мирослава Новакович. Сумні пісні та жалісливий спів, здається, невід’ємна частина кожного подібного концерту. Українці, українські народні пісні, вишиванки – на сцені, українська символіка, люди у військовій формі – на екрані, який фоново супроводжував концерт патріотичними фото. 

Запальні аматори 

Вдалося запалити глядачів двом солістам, які хоч і виступали не разом, але повпливали на присутніх однаково. Підтримку Юрію Щербику та Олегу Столяру зал підтверджував гучними вигуками та оплесками. Час від часу солістам підігравали і рингтони мобільних, які глядачі так і не поставили на «тихий» режим. 

Олег Столяр
Олег Столяр

Юрій Щербик
Юрій Щербик

Скло, цвяхи, цегла та… козаки 

Діти і молодь, які завершували концертну програму, показали справжнє шоу. Вони є учасниками та учасницями секції «Герц». Сильна музика, акробатичні трюки, небезпечні предмети – усе, чим вони користувалися, як здавалося, ставало частиною їх самих. Їм вдалося змусити глядачів затамовувати подих після кожного виходу на сцену.




 

Фінал

Глядачі почали жваво обговорювати побачене і пережите. 

«Концерт веселий. Подобається, що і дітей чимось зайняли. Вони і малюють, і ліплять. Комік класний був, такий веселий дідусь», – ділиться враженнями Артур. 

«Давно не була на таких заходах. Дуже цікаво. Особливо сподобався колектив «Дзвони Холмщини». Хоча моя дитина позіхала. Їй більше співи і танці подобаються», – з посмішкою розповідає Людмила, біля якої сидить маленька донька. 

Художня керівниця будинку культури у Вересневому Оксана Крамар активно обговорює з колегами організаційні нюанси. Після – ділиться думками вже у своєму кабінеті. 

«Наш будинок культури взагалі – це аматорський колектив. Також співпрацюємо з такими аматорами як Юрій Щербик та Олег Столяр, які сьогодні виступали.  Професіоналів у нас немає. Підготовка і проведення концерту – клопітка праця усіх. Ми старалися і я надіюся, що люди отримали задоволення», – каже режисерка і постановниця святкового концерту Оксана Крамар. 

20:00. Фінал. День Незалежності підійшов до кінця, на черзі – День міста.





 

Ірина ГОЮК 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром