«Такого у Луцьку ще не було»: організатори про міжнародний турнір з баскетболу

22 Серпня 2017, 21:10
2689

Перші в історії міста змагання серед ветеранів цього виду спорту зберуть вісім команд-учасниць із чотирьох країн.

Турнір під назвою «Lutsk International Basketball Cup 2017» відбудеться у спорткомплексі СНУ імені Лесі Українки 25-26 серпня. Як зазначено в афіші, участь у змаганнях візьмуть 8 команд: крім трьох вітчизняних колективів - Луцька, Кривого Рогу та об'єднаної збірної Рівного та Житомира - до волинського обласного центру приїдуть три білоруські колективи - з Мінська, Гродна та Бреста. Окрім них, за ветеранську першість Луцька змагатимуться команди з Нової Подляски (Польща) та Утени (Литва).

Тренер збірної ветеранів Луцька Андрій Прокопюк розповів, що ідея провести у Луцьку такі змагання виникла після поїздки нашої команди на змагання до Білорусі. «Тоді ми виступали на турнірі у Гродно, і серед команд з Білорусі, Польщі, Литви та Латвії посіли п'яте місце. Після цього захотіли провести щось подібне у нас і впоралися із завданням», - розповів він.

«Головною фішкою турніру буде те, що це – перші міжнародні змагання серед ветеранів у Луцьку. Раніше у нас проводилися такі турніри, однак лише з вітчизняними учасниками. Утім, тепер, після плідної співпраці з іноземними командами, ми влаштуємо таке видовище і тут», - додав Андрій Прокопюк.

Кістяк команди Луцька складатиме клуб «Старий Луцьк» – учасники цьогорічного чемпіонату Аматорської баскетбольнох ліги Луцька. «Готуємо також декілька сюрпризів зі складом, однак в основному це буде наш звичний склад. Напередодні змагань тренуємося по три рази на тиждень, тож підходимо з готовністю на 200%. І розраховуємо на підтримку наших уболівальників та глядачів, які прийдуть подивитися на ігри», - резюмував тренер збірної ветеранів Луцька з баскетболу.

Таким чином, до цілої низки спортивних подій цими вихідними луцькі любителі спорту можуть сміливо додати графу «баскетбол». А далі діло за ветеранами: чий «порох у порохівницях» вистрілить найкраще, покаже уже найближча неділя.


 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром