Назвали «родзинки» джазового фестивалю «Art Jazz Cooperation 2017»

21 Серпня 2017, 16:49
2466

Музиканти із 8-ми країн світу виступатимуть три дні у Луцькому замку на ювілейному Х Міжнародному джазовому фестивалі «Art Jazz Cooperation 2017», який відбудеться 25–27 серпня.

Про це йшлося у понеділок, 21 серпня, під час прес-конференції, пише ВолиньInfo.

Співорганізатор, консул консульства Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі розповів, що фестиваль проводять, оскільки хочуть дати людям альтернативу іншої музики, пошукати щось нове, красиве, тим більше у Луцьку немає забагато джазу, немає забагато рокової музики.

Співорганізатор Віктор Грисюк зазначив, що джазу багато не буває, отож вирішили зробити три дні фестивалю. Цьогоріч будуть представлені музиканти з 8-ми країн, найбільша кількість учасників за історію фестивалю – понад 80.

За словами організатора, крім музичної частини буде багато сюрпризів. Зокрема «Укрпошта» виготовила спеціально конверти та марки для фестивалю. Представник «Укрпошти» буде стояти у замку і кожен відвідувач зможе відправити «джазовий лист». Також художниця Марічка Островська зробить велетенські джазові розмальовки – частково кольорові, частково чорно-білі. Кожен зможе долучитися, розмалювавши ці розмальовки під свої емоції.

Перший день фестивалю відкриватимуть гості із Білорусі – «Minimal Groove Band». Колектив постійно експериментує і пробує себе в різних джазових стилях, від свінгу до фанку. Так само виконує авторські композиції.

Після них буде така собі «солянка». Зокрема, вперше в Україні виступить «Родео ФМ», які грають кантрі-блюз, американський блюз, але у тому колективі немає жодного американця – там є німці, українці, і японець. Також виступатиме «Evgeniy Pugachov European Quartet» – міжнародний джазовий проект створений в Берліні. Перший день завершуватиме польський колектив «The Lions» – новатори в музиці реггі.

Другий день відкриватиме місцевий колектив «CARLOS BANDOS», що грає світові джазові стандарти. Гурт представлений музикантами з Луцька та Волині. Після них виступить акустичний дует київських музикантів, піаніста Павла Ігнатьєва та вокалістки Катіко Пурцеладзе. Наступним виступатиме перший український сальса-ансамбль «Dislocados». І на завершення суботи буде автентика та фольк від «Katya Chilly Group».

Третій день фестивалю відкриватиме Хор Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва. Вони виконають «Дві меси в стилі джаз» – це мистецький експеримент який вперше буде звучати на джазову фестивалі в Україні. Після них виступить піаніст-віртуоз Сергій Рибак та «Tritone band». Наступним колективом мав бути Макс Тавріческий та Іван Блюз, але, на жаль, на початку цього місяця Іван Блюз помер в Естонії на фестивалі під час концерту. Організатори вирішили, що було б неправильно замінювати колектив, тому буде певна імпровізація від макса Таврічеського та буде відеоряд з Іваном Блюзом і всі разом вшанують Івана:

«Він грає уже, на жаль на небі», – зазначив Віктор Грисюк.

І на завершення буде «Кіт Данн». Також щодня буде відбуватися джем сейшн.

Фестиваль проводить Луцький джазовий клуб спільно з Громадською організацією «Принцип» під патронатом Генерального консульства Республіки Польща у Луцькому замку XIV століття – знаковому місці для нашого міста, адже саме тут у XV столітті відбувся З’їзд європейських монархів.

У рамках фестивалю заплановано, окрім музичної частини, фотовиставка з попередніх фестивалів, відкриття 23 серпня в 14:00, галерея мистецтв  ВОНСХУ, а також на території замку цікаві культурні ексклюзиви, майстер-класи тощо від художників, гончарів та ще багато цікавих сюрпризів.

Початок фестивалю – о 18:00.

Генеральний партнер фестивалю: Страхова компанія «PZU Україна»

Партнери фестивалю: Український комерційний банк «Кредобанк», група компаній «Модерн експо груп», Комфортне містечко «Гармонія», мережа ломбардів «Діамантовий дім» та «Кромберг енд Шуберт».

За сприяння: Управління культури Волинської облдержадміністрації, Департаменту культури Луцької міської ради та Волинської обласної філармонії.

Ведуча – Наталка Войтович, одяг для ведучої на фестивалі від салон бутік GOTA.

До 24 серпня квитки за найменшою ціною: 60 грн. один день або 150 грн. на три дні. В день фестивалю ціна на квиток – 100 грн. за один день. Кількість місць обмежена. Частина коштів піде на благодійність. Квитки можна придбати на сайті kasa.in.ua  або за телефоном 066 000 07 54, а також в касах м. Луцька: музичний магазин «Кобза», вул. Стрілецька, 31 та музичний магазин «Медісон», вул. Лесі Українки, 17.

 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром