Вересневе: розпочали будувати напірний колектор

21 Серпня 2017, 13:44
2241

У південній частині обласного центру Волині розпочалися роботи з будівництва напірного колектора, який приєднає цілий район до міської каналізаційної системи.

Про це повідомляє Волинь24.

Голова правління ПрАТ «Гнідавський цукровий завод» Ростислав Новосад розповів, що у середу, 16 серпня, відбувся круглий стіл за участі представників заводу та представників обласної і міської влади: «Ми обговорили ситуацію з будівництва каналізації на Вересневому, в першу чергу – цікавили детальні плани щодо робіт. Склали таку собі «карту будівництва», де чітко розписано об’єми виконаних робіт на кожен день. Тепер процес будівництва виглядає прозорим і ми на кожному етапі можемо переконатися, що роботи відбуваються згідно із графіком і каналізацію закінчать вчасно».

За його словами, на територію будівництва каналізації уже заїхала техніка і розпочала роботу.

Для цукрового заводу принципово, щоб роботи завершилися до 25 серпня, коли розпочнеться сезон виробництва цукру.

Нагадаємо, наразі стоки із Вересневого та відходи від виробництва цукрового заводу об’єднані в одну каналізаційну гілку, яка веде до фільтраційний полів. Однією із причин смороду в мікрорайоні спеціалісти визначили накопичення на полях фекальних відходів. Екологи винесли припис заводу перестати відкачувати каналізаційні зливи із помешкань місцевих мешканців.

Для цього необхідно збудувати напірний колектор, який «забере» ці стоки в міську каналізацію.

Читайте також: Вересневе: нова каналізація влетить Луцьку «в копієчку»

Коментарі
21 Серпня 2017, 21:27
Дасться чути.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром