У Луцьку відбувся відкритий чемпіонат міста серед веслярів

20 Серпня 2017, 14:48
8258

68 учасників відкритого чемпіонату міста Луцька з веслування на байдарках і каное змагалися між собою у суботу, 19 серпня.

У той час, коли всі люди на березі мріють втекти від літньої спеки у приємну прохолоду луцького Стиру, ці хлопці та дівчата чимдуж намагаються втримати рівновагу на воді. Не впасти у річку, не втратити дорогоцінних секунд переваги над суперниками – такі настанови вчителі веслування дають з берега  своїм учням.  У сплаві взяли участь команди з чотирьох міст Волині та Рівненщини. ДЮСШ «Олімп» представляли веслувальники з Луцька і Ковеля; учасники з Дубно (Рівненська обл.) представляли дитячо-юнацькі спортивні школи «Україна» та «Освіта»; також була команда Березінвської  ДЮСШ (Рівненська обл.).




2

Юнаки та дівчата у кепках, жилетках та легкоатлетичних лосинах тримають у руках весла та пінопластові підколінники. Змагання, присвячені Дню незалежності та Дню міста, відбуваються на базі дитячо-юнацької спортивної школи «Олімп».

20 урочистих хвилин та стільки ж підбадьорливих слів учасникам від директора «Оліпм» Тараса Шевченка – і байдарки та каное опиняються на воді.

Розминка учасників тривала трохи більше півгодини. На майданчику, з якого спускали плавальні засоби, утворився своєрідний корок із охочих «розімнути руки» перед запливом.








Змагалися веслярі у двох вікових категоріях: юнаки та дівчата 2002 – 2003, та 2004 – 2005 років народження. Пливли на байдарках та каное.

За словами веслярів, набагато важче сплавлятися на каное. На байдарках гребуть двосторонніми веслами. Окрім того,є можливість керувати маршрутом. Веслувальник у каное має при собі тільки одне весло, яким набирає швидкість і направляє плавальний засіб.




Учасники в одиночних запливах мали подолати велику (2000 метрів) і малу (500 метрів) дистанції.

Фіксація часу у цьому виді спорту не є основною, адже на кінцевий результат учасника впливає багато змінних факторів: швидкість вітру і течії, місце сплаву тощо. Малу дистанцію найкращі веслувальники сьогодні подолали за 1, 45 – 2,06 хвилин. Дівчата, за підсумками сплаву, пливуть на 8-10 секунд повільніше, ніж хлопці.






Переможців визначали за сумарним результатом  двох дистанцій.

Кращими «байдарниками» у першій віковій категорії стали вихованці ДЮСШ «Олімп»:

серед хлопців  - Вадим Марченко (І місце), Максим Владичко (ІІ місце) та Ілля Владченко (ІІІ місце);

серед дівчат – Христина Алєксєєнко, Гальчук Валерія, Демчина Ольга.

Серед «каноїстів» у першій віковій категорії перемогли Богдан Морозюк, Сергій Яковлев та Володимир Змієвський – вихованці Ковельського філіалу ДЮСШ «Олімп»; дівчата – Василина Каленюк («Олімп», Ковель) , Анна Марчук(«Олімп», Ковель) та Катерина Безнюк( «Освіта», Дубно).

Друга (молодша) вікова група має таких призерів:

«байдарники» Андрій Огребчук («Олімп», Луцьк), Павло Дехтяр (Березнівська ДЮСШ) та Штик Максим («Олімп», Луцьк);

«байдарниці» - вихованки Луцької ДЮСШ «Олімп» - Юлія Волинець, Дарина Старко і Катерина Франчук.

«каноїсти» - Олексій Майстревич («Освіта», Дубно), Ліпейко Віталій («Олімп», Луцьк) та Валентин Губиш («Україна», Дубно).

Єдиною переможницею-каноїсткою стала Ангеліна Сєлютіна («Олімп», Луцьк).

Організатор змагань, директор та головний тренер ДЮСШ «Олімп» Тарас Шевченко задоволений результатами учасників.

«Діти змогли побути на природі. А вміння веслувати і плавати на великі дистанції їм обов’язково знадобиться у житті», - переконаний директор.

За його словами, цього річ очолювана ним школа стала найкращою в Україні. Тому через 3 дні на 40 вихованців Луцького «Олімпу» чекають нові змагання у Шацьку. Там будуть веслярі з кількох міст України та Білорусі. І це ще один шанс для юних лучан показати, чого вони варті.

Людмила РОСПОПА
















1



























1





2

1














 

Коментарі
20 Серпня 2017, 23:11
Гарно, що в Луцьку відбуваються такі спортивні заходи<br/>Молодці!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром