Київський майдан: аграрії протестували проти змін у податковому кодексі

10 Грудня 2015, 14:41
3193

Керівники сільськогосподарських підприємств прийшли під стіни Волинської облдержадміністрації, щоб оскаржити введення ПДВ для сільськогосподарських виробників.

Акція протесту відбулася у четвер, 10 грудня.

Член Волинського осередку «Аграрної партії» та учасник протесту Сергій Кічій зазначив, що люди вийшли на мирну акцію через вчорашнє повідомлення від уряду про можливість введення змін у податковий кодекс. На думку протестувальників, це спричинить крах сільськогосподарських підприємств.

«Зміни передбачають норму введення ПДВ для сільськогосподарських виробників, який до цього часу вони не платили. Якщо ПДВ на сільгоспвиробників буде введено, то велика кількість підприємств збанкрутує. Це призведе до підняття цін на продукти. Окрім того, з першого січня наступного року скасовують мораторій на продаж земель. Таким чином цілеспрямовано готують банкрутство сільгоспвиробників, щоб потім за безцінь скупити їхні землі. Ми стоїмо на порозі серйозної продовольчої кризи», – розповів Сергій Кічій.

До обласного центру Волині мітингувальники приїхали з різних районів. Люди скандували під стінами адміністрації, тримаючи у руках плакати із надписами: «Влада, зверни увагу на селян», «Не дайте загинути селу», «Немає села – немає держави».

Лідер Волинського осередку «Аграрної партії України» Ігор Волошенюк зауважив, що від акції очікують реакції влади, адже якщо уряд затвердить рішення про ПДВ, то це відбудеться повний занепад сільського господарства.

«Сьогодні ми проводимо всеукраїнську акцію на підтримку сільгоспвиробників. Якщо розібратися у податковому кодексі, то він не лише спричинить крах сільгоспвиробників, а й поставить хрест на підприємствах малого та середнього бізнесу. Це рішення є протизаконним, бо у законодавстві чітко прописано, що сільгоспвиробники мають пільги на податок», – зазначив Ігор Волошенюк.

В уряді зміни поки лише обговорюють, тому аби не допустити їх прийняття, подібні акції планують влаштовувати по всій Україні.





1








 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром