У Луцькраді хочуть розширити повноваження головуючого депутата

17 Серпня 2017, 12:15
2145

У Луцькій міській раді хочуть змінити Регламент, зокрема, розширити повноваження депутата, якого оберуть головувати на сесії.

Про це повідомили під час засідання «архітектурної» комісії у четвер, 17 серпня, пише ВолиньPost

Директор юридичного департаменту Наталія Юрченко розповіла, що проект рішення про внесення змін до Регламенту розроблений секретарем ради Григорієм Пустовітом. Пропонують внести зміни до регламенту, які називають «технічними». 

Так, до Регламенту пропонують внести зміну про те, що під час перерви сесії може відбутися засідання комісії щодо невідкладних проектів рішення. 

Також хочуть дозволити вести пленарне засідання депутатом фракції, що була ініціатором скликання сесії. 

В проекті рішення уточнюються випадки, в яких може вести засідання ради депутат міської ради та визнається головуючим. До слова, в проекті рішення і передбачили, що головуючий засідання підписує протокол та рішення ради. Таким чином хочуть розширити можливості головуючого. 

Також рішення міської ради тепер будуть оприлюднюватися способом, визначеним депутатами. 

Також пропонують переробити процедуру внесення змін в Регламент. За словами Юрченко, в разі затвердження новацій Регламент можна буде змінити, якщо за це проголосує більшість від загального складу, але за умовою попереднього розгляду однією з комісій. 

Комісія підтримала проект рішення.

Коментарі
17 Серпня 2017, 17:46
і видати шаблю та автомат
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром