У Луцьку сперечаються через оренду землі під Центральним ринком

16 Серпня 2017, 16:44
4883

Оренда ринку на 1 рік і 60 соток «втраченої» території – два факти, які зібрали під стінами Луцької міської ради більше сотні підприємців.

Незадоволені люди прийшли під міськраду 16 серпня.

«Куди я піду працювати?», «Хто візьме мене на роботу у 40, 50 років?», «Як мені забезпечувати своїх дітей?» - питання, які періодично лунали у натовпі. Продовження договору оренди Центрального ринку розглядали на земельній комісії Луцької міської ради у середу, 16 серпня.



Земля під ринком площею понад 2,8 гектара перебуває в оренді Волинської облспоживспілки за договором, а торгові контейнери – у власності підприємців на ринку.



Члени комісії просять підприємців навести лад на ринку. Працівники ринку нарікають, що термін оренди невеликий, і тому вони не готові працювати над благоустроєм території, з якої їх кожного року можуть витіснити.




 

Старі металеві конструкції, відсутність схеми розташування торгових точок та порушення вимог техніки безпеки – неповний перелік недоліків роботи, над якими повинні попрацювати орендарі протягом наступного року. Тільки тоді можна буде говорити про продовження терміну оренди, говорять у міській раді.

 «Ні місто, ні ми, ані ви не хочемо бачити ринок в такому стані, в якому він зараз. Ми продовжуємо термін оренди на рік,  і хочемо побачити, що за цей час щось зміниться», - каже голова комісії Євген Ткачук.

Однак, договір пропонують продовжити не на всю територію, яку сьогодні займає ринок. Ділянку площею 0,59 га повинні протягом місяця з дня прийняття рішення звільнити від металевих конструкцій, що перебувають у власності облспоживспілки. Що робити з контейнерами, які належать підприємцям, і знаходяться на згаданій території, на засіданні комісії так і не з’ясували.

Депутати обіцяють з кожним підприємцем провести бесіду, щоб укласти договір про розміщення тимчасової споруди. Проте, якщо контейнер розташований на газовій трубі чи заважає іншим комунікаціям, доведеться приймати рішення стосовно його перенесення. Пункти про демонтаж металевих конструкцій пропонують виключити з проекту рішення про відмову у поновленні договору оренди на 0,59 га землі, де розташувався Центральний ринок.

Остаточне рішення прийматиме чергова сесія Луцької міської ради. Тим часом асоціація працівників ринку «Бізнес-Волинь»  оголосить конкурс на найкращу концепцію облаштування території біля Центрального ринку. Єдине, чого просять – зберегти робочі місця для підприємців, бо люди бояться одного дня залишитися без роботи. 

Коментарі
16 Серпня 2017, 21:24
Я впевнений, що такі рішення потрібно приймати після виборів голови міста, а то воно виглядає якось підозріло і нелегітимно
16 Серпня 2017, 23:04
Кажуть окремі контролери з лівими касовими апаратами піднімають в місяць до 35 000 гривень
17 Серпня 2017, 00:52
Не звільнивши автостоянку місто зайде в глухий кут
17 Серпня 2017, 00:59
А що там з обшуками облспоживспілки та ковельського директора ринку корупціонера та вилученням документації чи вже за все заплатили
17 Серпня 2017, 17:48
За все заплатили усе вже нормально
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024