У Луцькій тюрмі буде хостел

16 Серпня 2017, 12:16
2849

Приміщення колишнього католицького монастиря православні перетворюють на хостел. 

Такий проект реалізує Волинська єпархія УПЦ КП у стінах пам’ятки архітектури національного значення, колишньому монастирі сестер св. Бригіди, а нині – Замковому Свято-Архангельському чоловічому монастирі у Луцьку, - повідомляє Волинь24 з посиланням на Релігійно-інформаційну службу України.

Оскільки ченці займають лише частину приміщень, іншу – крило першого поверху, вирішили перетворити на туристичний об’єкт.

«Хостел планується зробити тематичним – за зразком європейських хостелів, стилізованих під тюрму», – розповів прес-секретар Волинської єпархії УПЦ КП Константин Марченко. 

Для любителів полоскотати нерви в майбутньому запропонують нари замість ліжок, двері із віконечками для наглядачів і навіть персонал на рецепції у формі НКВС.

«Без бізнес-складової реалізовувати такі проекти неможливо», – зауважує Константин Марченко. – «Чому в Європі всі старовинні споруди, навіть зруйновані, відбудовують, щоб використовувати як туристичні об’єкти, а ми своїм потенціалом нехтуємо? Людям не цікаво дивитись на руїни. Не цікаві й «мертві» музеї старого зразка. Ми таким чином покажемо історію, буде навіть можливість її відчути. Я вважаю, що це цілком прийнятно».

«Для втілення проекту потрібно багато коштів, – наголошує Константин Марченко. – Якщо сподіватимемось на свої сили, роботи триватимуть ще дуже довго, тож владика Михаїл звертатиметься за фінансовою підтримкою до держави».

Зараз завершено чотири кімнати. «Робота водночас і масштабна, і кропітка. На підлозі коридору був покладений звичайний асфальт. Довелось усе знімати та заливати підлогу. В кімнатах за радянського часу зробили стяжку поверх дерев’яної підлоги. Дерево прогнило, тож і цю підлогу довелось заливати наново. Спеціально купували органічну штукатурку, тому що настільки старовинну споруду не можна штукатурити звичайним цементом», – розповів Константин Марченко.

Під шаром «радянських ремонтів» в процесі реконструкції також відкрились залишки старовинних фресок. Зараз вирішується питання їх реставрації та збереження.

Коментарі
17 Серпня 2017, 04:24
цікаво чи привиди гостей незлякають
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром